Ποιος δεν έχει σφυρίξει το μουσικό θέμα από την «Αθλητική Κυριακή»; Πόσοι από εμάς δεν ξέρουμε το σήμα των ειδήσεων της ΕΡΤ ή τα μουσικά σήματα ραδιοφωνικών σταθμών;

Πόσοι όμως από εμάς ξέρουν ποιοι είναι οι δημιουργοί των τόσο οικείων «σημάτων»; Τα περισσότερα από τα μουσικά θέματα των 30 δευτερολέπτων που όλοι γνωρίζουμε, έχουν γραφτεί από μεγάλους δημιουργούς. Το περίφημο σήμα από τα «Επίκαιρα» και νυν σήμα του καναλιού της Βουλής, ανήκει στο Νίκο Σκαλκώτα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η ΕΡΤ ζήτησε από τον παγκοσμίου φήμης έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, να γράψει το σήμα για τις ειδήσεις της. Το πασίγνωστο κομμάτι χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Παλαιότερα, το θέμα του ΕΙΡΤ είχε γράψει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Το σήμα του 902 Αριστερά στα FM έχει γράψει η Ελένη Καραΐνδρου, ενώ η θρυλική μουσική της «Αθλητικής Κυριακής» έχει «πατέρα» τον Χρήστο Λεοντή. Το σήμα χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη ραδιοφωνική εκπομπή του ΠΡΟ-ΠΟ.
Το – ιστορικό πλέον- σήμα του Αθήνα 9,84 έγραψε, κατόπιν παραγγελίας του Γιάννη Τζαννετάκου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος αποκαλύπτει στα «Νέα» ότι για το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εισπράττει πνευματικά δικαιώματα.

Τέλος, το μουσικό σήμα του «Μελωδία», υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος.