Το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή του παραγωγή με τίτλο «Αριστοφανικός Οίστρος», αποτελούμενη από τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε μία παράσταση, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Πρόκειται για τις κωμωδίες «Θεσμοφοριάζουσες – Όρνιθες – Λυσιστράτη – Σφήκες» με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μεσσάλα, Ντένη Θεμελή, Ντίνο Καρύδη και Όλγα Πολίτου.

Η ελεύθερη διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μεσσάλα, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του κορυφαίου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού.

Οι μουσικές επιλογές είναι του νεαρού Αλέξη Μεσσάλα και οι φωτισμοί του Σοκόλ Τομτσίνι. Τα βίντεο που προβάλλονται από παραστάσεις του Μοντέρνου Θεάτρου στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και σε άλλα αρχαία θέατρα επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χαλκίδης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Φάληρο, στο χώρο εκδηλώσεων (Μπάτης) το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ και στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Παπάγου την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Και οι δυο παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο προσφορά των Δήμων Π. Φαλήρου και Παπάγου – Χολαργού.

Οι παραστάσεις του «Αριστοφανικού Οίστρου» είναι αφιερωμένες στην «Κιβωτό του κόσμου», που περιθάλπει παιδιά από όλο τον κόσμο που έχει ιδρύσει ο πατέρας Αντώνιος και ο Γιώργος Μεσσάλας και το Μοντέρνο Θέατρο είναι μόνιμος αρωγός σ’ αυτήν την σπουδαία προσπάθεια.