«Βάρκες και καΐκια» είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφιών του Διονύση Σταμπόγλη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του 3ου ορόφου του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ.

«Αγαπώ τις βάρκες. Τις αγαπώ γιατί είναι γένους θηλυκού» γράφει ο δημοσιογράφος και συμπληρώνει: «Τις κοιτάζω, τις βλέπω, τις παρατηρώ για πολλά χρόνια, αλλά δεν βρίσκω τίποτα το κοινό μεταξύ τους. Καθεμιά είναι διαφορετική κυρία, με ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες. Καθεμιά έχει την προσωπικότητά της. Τίποτα το όμοιο, τίποτα το ίδιο, με έντονη τη σφραγίδα του κατόχου της, του συντρόφου της, του συνοδού της».

Μετά την έναρξη του προγράμματος «Διάλυση Αλιευτικών Σκαφών» που είχε ως στόχο να αποσυρθούν έως το 2013, 7.500 αλιευτικά σκάφη προκειμένου να μειωθεί η υπεραλίευση, ο Διονύσης Σταμπόγλης ξεκίνησε να φωτογραφίζει τα αγαπημένα του σκαριά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τον ενδιέφερε πολύ το χρώμα αλλά και η φόρμα τους.

Επί 15 χρόνια απαθανάτιζε βάρκες και απολάμβανε τις ατελείωτες συζητήσεις με τους ψαράδες. Μια συλλογή από 500 φωτογραφίες ήταν το αποτέλεσμα, μέρος της οποίας θα εκτεθεί στην έκθεση.