Μία από τις τελευταίες τάσεις που αδιαμφισβήτητα έχει ορίσει νέα standards στην εμπειρία απόλαυσης των cocktail και θα πρωταγωνιστήσει σε κορυφαία bars και εστιατόρια, είναι μια νέα προσέγγιση στο στυλ των ποτών και αφορά cocktails με ανάλαφρο χαρακτήρα και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Πλέον, η βραδινή έξοδος δεν αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία κατανάλωσης, καθώς ένα νέο σύνολο ξεχωριστών περιστάσεων – τις περισσότερες φορές και κατά τη διάρκεια της ημέρας – έχει κάνει την εμφάνισή του. Γνωστές σε όλους περιστάσεις όπως το Κυριακάτικο Brunch, τα After Work Drinks, τα Απεριτίφ και τα Digestive που ενσωματώνονται ιδανικά σε ένα πλήρες γεύμα.

Το WORLD CLASS, έφερε όλα τα παραπάνω στο προσκήνιο, κατά τη διάρκεια δύο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Στις εκδηλώσεις αυτές, συγκεντρώθηκε η αφρόκρεμα της ελληνικής bartending σκηνής και παρουσιάστηκε η θεματική ενότητα του πρώτου κύματος του WORLD CLASS Bartender of the Year 2016. Με θέμα το «Mindful Drinking», οι bartenders ενημερώθηκαν για τη νέα τάση του κλάδου που θέλει τους καταναλωτές να αναζητούν cocktails χαμηλότερου δείκτη Alcohol by Volume ή αλλιώς χαμηλότερης περιεκτικότητας αλκοόλ.

Ο διεθνούς φήμης Wellness Expert, Iain Bell, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος των δύο εκδηλώσεων και εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους το κοινό στρέφεται προς νέες, χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ, κατευθύνσεις όσον αφορά την απόλαυση του ποτού του. Ο έλληνας WORLD CLASS Bartender of the Year 2015, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, ήταν επίσης εκεί και μοιράστηκε τις εμπειρίες του από το φετινό παγκόσμιο τελικό του WORLD CLASS, όπου πλασαρίστηκε στους έξι καλύτερους bartender παγκοσμίως.

Lykiardopoulos 2 Lykiardopoulos 1

Η θεματική ενότητα του πρώτου κύματος θα ανοίξει νέους ορίζοντες στους bartenders, αφού στα cocktails χαμηλού δείκτη ABV συμπεριλαμβάνονται αμέτρητες κατηγορίες και συνδυασμοί ποτών, όπως τα δροσερά cocktails, cocktails με φυσαλίδες, αλλά κι αυτά που μπορούν να καταναλωθούν σε διάφορες στιγμές της ημέρας.

Ο σκοπός του WORLD CLASS, όπως πάντα, είναι να βοηθήσει όλους αυτούς που αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες απόλαυσης, ώστε να απολαμβάνουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν και να εκπαιδεύσει τους bartenders για να προσφέρουν την καλύτερη φιλοξενία στους επισκέπτες των bar τους, μέσα από μια σειρά premium spirits από το luxury portfolio των Reserve Brands της Diageo.

Τα WORLD CLASS Spirits που έχουν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες bartenders για τις δημιουργίες τους είναι μια επιλογή των εκλεκτότερων σκούρων ποτών, με την υπογραφή των καλύτερων bartenders του κόσμου. Τα Single Malt whiskies αποτελούνται από το Cardhu Gold Reserve, το Cardhu Amber Rock & το Cardhu 12 ετών, το Talisker Skye και το The Singleton™. Στην επιλογή του Blended Scotch whisky δεσπόζουν το εορταστικό JOHNNIE WALKER® GOLD LABEL RESERVE™ και το μοναδικά σπάνιο JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™. Στην κατηγορία του ρούμι βρίσκεται το «Παλαιωμένο Πάνω από τα Σύννεφα» Ron Zacapa®, ενώ τη γκάμα των WORLD CLASS Spirits ολοκληρώνουν τα αμερικάνικα BULLEIT® Bourbon & BULLEIT® Rye.

Το WORLD CLASS αποτελεί ορόσημο τελειότητας στο χώρο των bars και των cocktails. Με απώτερο σκοπό να φέρει τον κόσμο σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του Fine Drinking και τα κορυφαία σημεία της πόλης που θα συναντήσει τις World Class εμπειρίες απόλαυσης. Οι WORLD CLASS bartenders και τα σημεία στα οποία εργάζονται, είναι συνώνυμα με την υψηλή αισθητική και τη θερμή τους ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται ασταμάτητα για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο και να καθορίσουν τις νέες τάσεις στην κουλτούρα του cocktail. Απολαύστε υπεύθυνα.

j3 j1 Iain Bell 1 Cocktail3