Το φεστιβάλ Γιορτές της γης κλείνουν τα έντεκα χρόνια τους και είναι πάλι εδώ. Παρά την πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική) κρίση, παρά την αγανάκτηση και οργή που πνίγει όλους μας!

Με την καλοκαιρινή πανσέληνο στο αποκορύφωμά της, 14 – 17 Ιουλίου, θα ζήσουμε και πάλι μαζί ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, θα ζωντανέψουμε και πάλι την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε ξέφρενα. Εκεί, στο πανέμορφο, αλλά και τόσο φιλόξενο, φυσικό τοπίο της Βλάστης Κοζάνης.

Γιατί οι Γιορτές της Γης δεν έχουν απλώς καθιερωθεί ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού κατορθώνοντας να τραβήξουν τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν το διαφορετικό. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι.

Έχοντας φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια τα μεγαλύτερα ονόματα της βαλκανικής μουσικής σκηνής (πολλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα), συνεχίζουμε και φέτος… χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, στο ίδιο μουσικό -και όχι μόνο- κλίμα. Με την οργανωτική ευθύνη πλέον του νέου Δήμου Εορδαίας / Τοπική Κοινότητα Βλάστης και την συνδιοργάνωση της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Με ένα ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της ελληνικής και βαλκανικής μουσικής σκηνής αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουλίου στη Βλάστη του Νομού Κοζάνης.