«Jazz στον Κήπο» τιτλοφορείται το τριήμερο πιλοτικό μουσικό πρόγραμμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση είναι μια συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών και πλαισιώνεται από έξι συναυλίες τζαζ, σχημάτων της πόλης.

«Επιδίωξη του Δήμου είναι να καθιερωθεί ως ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης, τόσο των καλλιτεχνών, όσο και του κοινού, να αποκτήσει ταυτότητα και εξωστρέφεια. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να στηρίξει την πόλη και τους δημιουργούς της και να διευρύνει τις συνεργασίες με φορείς που έχουν ενεργή παρουσία στο χώρο του πολιτισμού» τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, ενώ ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, αναφερόμενος στο τριήμερο, τόνισε ότι αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή στη συνεργασία του φεστιβάλ με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας πως «το πρόγραμμα του τριημέρου είναι φτιαγμένο στα μέτρα της πόλης, με σχήματα που για χρόνια υπηρετούν την τοπική σκηνή της τζαζ αλλά και με νέους μουσικούς. Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται για να δίνουν συνέχεια στο έργο τους».

Κάθε βράδυ το πρόγραμμα θα διαμορφώνουν με τις εμφανίσεις του δυο τζαζ μπάντες. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 7 ευρώ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), στα 10 ευρώ (κανονικό – προπώληση) και στα 12 ευρώ (κανονικό – ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Κήπου). Εισιτήρια προπωλούνται στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους και στα ταμεία της Μονής Λαζαριστών.