O Moby, o αγαπημένος performer του ελληνικού κοινού, είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που συμπληρώνει το εντυπωσιακό line-up του φετινού Ejekt Festival, μετά την Amy Winehouse που έχει ήδη ανακοινωθεί. Την επόμενη ημέρα, ο Moby θα δώσει μια δική του συναυλία στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης.

Ο Moby αρέσει σε όλους. Άλλωστε, μιλάνε από μόνες τους και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του βιογραφικού του: συγκαταλέγεται στην ελιτ των καλλιτεχνών που ένας δίσκος τους έχει πουλήσει 10.000.000 αντίτυπα (το Play), έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής (όπως οι David Bowie, Gwen Stefani, Bono, Michael Stipe, Britney Spears, Public Enemy), εμφανίζεται επί δύο δεκαετίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη ως κορυφαίο όνομα και η μουσική του έχει ακουστεί σε πολλές ταινίες και διαφημίσεις.

Στην Ελλάδα όμως, ο Moby είναι, στην κυριολεξία, λατρεμένος. Μπορεί να είναι το ότι η μουσική του δεν μπορεί να κλειστεί σε ετικέτες ή ότι οι μελωδίες του ταιριάζουν στο ραδιόφωνό και την ψυχοσύνθεσή μας ή ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις του μας έχουν μείνει αξέχαστες.

Στις 23 Ιουνίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.