Πέρασαν σχεδόν 2,5 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία της σειράς Mortal Kombat (αναφερόμενοι φυσικά στο Mortal Kombat vs. DC Universe) και η NetheRealm Studios, ως απόγονος της πάλαι ποτέ Midway, επιχειρεί να επαναφέρει τη σειρά στις ρίζες της μέσω ενός ολοκληρωτικού reboot. Άραγε το καταφέρνει ή υποπίπτει εκ νέου σε αδυναμίες και λάθη; Είναι πολύ νωρίς για να δοθεί μία σίγουρη απάντηση αλλά το Enternity, “ξεψαχνίζοντας” το demo που κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου στο PSN για τους Plus συνδρομητές, έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως το τελικό προϊόν θα αποζημιώσει τους λάτρεις της σειράς που είχαν απογοητευτεί από τις τελευταίες κυκλοφορίες.

Το νέο κεφάλαιο του Mortal Kombat συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το Mortal Kombat Armageddon, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Παρόλα αυτά, το Enternity επιμήκυνε την αναζήτησή του και οι πληροφορίες που συγκέντρωσε, αναφέρουν πως λίγο πριν το ολοκληρωτικό χάος του Armageddon, κάποιος ή κάποια, γύρισε το χρόνο πίσω, προκειμένου να μη συμβεί η αναπόφευκτη και συντριπτική καταστροφή όλων των βασιλείων που απαρτίζουν τον κόσμο του Mortal Kombat. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφτούν το διάστημα που θα πλησιάζει η επίσημη κυκλοφορία του τίτλου. Αυτό που ελπίζουμε με το εν λόγω remake, είναι να μη μεταφέρθηκαν και όλα τα λάθη στα οποία υπέπεσε η σειρά κατά το πρόσφατο παρελθόν. Μετά το Mortal Kombat Trilogy του 1996, το μόνο αξιοπρεπές κεφάλαιο που έχει να θυμάται το Enternity στην ιστορία της σειράς ήταν το Deception. Την τελευταία 15ετία οι επιλογές των παραγωγών αμαύρωσαν τη φήμη της σειράς και, αυτή τη φορά, αναμένουμε όλοι ένα δυναμικό comeback.

Οι εντυπώσεις μας από το demo, είναι ανάμεικτες αλλά σε αυτό οφείλεται η πενιχρή διαθεσιμότητα χαρακτήρων (μόλις 4). Δεν καταφέραμε να δούμε πολλά πράγματα αλλά, τουλάχιστον, παραμένουμε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα. Από τις λίγες επιλογές που εμφανίστηκαν, είχαμε την ευκαιρία να διακρίνουμε ότι ο τίτλος θα υποστηρίζει στερεοσκοπικό 3D (μόνο για την PlayStation 3 έκδοση), ενώ επιστρέφουν modes όπως τα αγαπημένα (και νοσταλγικά) test your might και test your sight, επεκτείνοντας τις επιλογές με περισσότερες παραμέτρους. Δυστυχώς, όλα τα επιπλέον modes ήταν “κλειδωμένα”, τουλάχιστον όμως πήραμε μία έντονη “γεύση” σχετικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν τα εξής modes: Story, Ladder, Tag, Challenge Tower, Training, Test Your… και Online.

Οι χαρακτήρες που μπορούσαμε να επιλέξουμε – από τους συνολικά 26 – ήταν οι Scorpion, Sub Zero, Mileena και Johnny Cage, o καθένας με τις δικές του χαρακτηριστικές κινήσεις αλλά και με νέα, εντυπωσιακά fatalities. Ας μείνουμε για λίγο στο σημείο αυτό: βλέπετε, κατά το πρόσφατο παρελθόν, η σειρά κατηγορήθηκε ότι κατέστρεψε το στοιχείο εκείνο που την έκανε να ξεχωρίζει κι αναφερόμαστε φυσικά στα fatalities. Από το rated στοιχείο που επέβαλε η Warner στο ΜΚ vs DC μέχρι και το απαράδεκτο και μονότονο “φτιάξε το δικό σου fatality” χαρακτηριστικό του Armageddon, η σειρά είχε χάσει τον πυρήνα που της έδινε ζωή και κίνηση: το αίμα και την ακαταλόγιστη βία. Τα fatalities που είδαμε ήταν κυριολεκτικά αιμοβόρα, βίαια και σιχαμερά (ειδικά της Mileena!), αυτό που θέλαμε τόσα χρόνια δηλαδή! Η μόνη ένσταση του Enternity είναι πως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο κάθε χαρακτήρας δείχνει να έχει μόνο ένα προσωπικό fatality, κάτι που μας φέρνει στη μνήμη μας το μόλις ανεκτό Deadly Alliance… Ελπίζουμε πως αυτό θα διορθωθεί, αν και κάποια φήμη σχετικά με DLC Fatalities (!) κυκλοφορεί τελευταία στο διαδίκτυο. Εξάλλου, μέσω DLC θα διατεθούν και επιπλέον χαρακτήρες, όπως μαρτυρά η οθόνη επιλογής χαρακτήρα.

Μπορέσαμε να απολαύσουμε μονάχα δύο επίπεδα, τα οποία κατάφεραν να αφυπνίσουν ευχάριστες αναμνήσεις από την πρώτη τριλογία και ειδικά από το Mortal Kombat 2. Συγκεκριμένα, είδαμε τα επίπεδα The Pit II και Living Forest, με τα γνώριμα μουσικά θέματα να τα συνοδεύουν. Μάλιστα, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι είδαμε τον Kratos στην απέναντι γέφυρα να δέρνει ανελέητα κάποιον αντίπαλό του! Επιπροσθέτως, πραγματοποιήσαμε και ένα stage fatality στο The Pit II, στέλνοντας τον αντίπαλό μας στα… κάτεργα, αφήνοντας τα σπλάχνα του στην κορυφή των καρφιών.

Πηγή: enternity.gr