Το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αναμένεται να μαγέψουν οι Pink Martini. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα Τόμας Λόντερντέιλ στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και αριθμούσαν αρχικά μόλις τέσσερα μέλη.

Τρία χρόνια αργότερα μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάινα Φόρμπς και κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, «Sympatique», πουλώντας πάνω από 1,3 εκατ. δίσκους παγκοσμίως.

Την επόμενη χρονιά κάνουν το ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ των Κανών μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Όρεγκον. Με την εμφάνιση τους αυτή κατέκτησαν αμέσως τους μουσικόφιλους και έκτοτε περιοδεύουν με τεράστια επιτυχία σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν, Λίβανο.

Λάτρεις του κινηματογράφου έχουν δώσει τραγούδια τους σε πολλές ταινίες, ενώ οι κινηματογραφικές επιρροές είναι εμφανείς στα τραγούδια τους που πολλές φορές φέρνουν στο νου εικόνες από φιλμ νουάρ και μιούζικαλ.

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο τους συναυλιακό προορισμό καθώς μας επισκέπτονται από το 2001 με sold out εμφανίσεις. Αυτή τη φορά έχουν στις αποσκευές τους και το νέο τους cd, το οποίο περιέχει δικά τους τραγούδια αλλά και τέσσερις διασκευές, ενώ τραγουδούν σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους (Αγγλικά, Γαλλικά, Ναπολιτάνικα, Ιταλικά και Ισπανικά).

Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο 90χρονος θρύλος της Μεξικάνικης μουσικής Chavela Vargas, ένας από τους έρωτες της διάσημης ζωγράφου του Μεξικού Φρίντα Κάλο, τραγουδώντας το διάσημο «Piensa En Mi».