Το φιλμ «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν ο θριαμβευτής της βραδιάς, με συνολικά επτά αγαλματίδια, ενώ το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου εξασφάλισε τέσσερα. Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου κέρδισε η Έμα Στόουν, για το «Poor Things» και στην ομιλία της ευχαρίστησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον σκηνοθέτη της ταινίας.

«Το φόρεμά μου χάλασε. Νομίζω ότι συνέβη κατά τη διάρκεια του “I’m Just Ken”. Είμαι αρκετά σίγουρη. Ω, αυτό είναι πραγματικά, αυτό είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Συγγνώμη. Συγγνώμη. Η φωνή μου έχει χαθεί λίγο, τέλος πάντων! Οι γυναίκες στη σκηνή, είστε όλες απίστευτες, και οι γυναίκες σε αυτή την κατηγορία: Sandra [Hüller], Annette [Bening], Carey [Mulligan], Lily [Gladstone], το μοιράζομαι μαζί σας. Σας θαυμάζω, και ήταν μεγάλη τιμή να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα μαζί. Δεν ξέρω τι λέω.

Ω, Θεέ μου, είμαι τελείως… Εντάξει, τις προάλλες πανικοβλήθηκα, όπως μπορείτε να δείτε -συμβαίνει συχνά- ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Και ο Γιώργος [Λάνθιμος, σκηνοθέτης του Poor Things] μου είπε: “Σε παρακαλώ, βγάλε τον εαυτό σου από αυτό” και είχε δίκιο, γιατί δεν αφορά εμένα.

Πρόκειται για μια ομάδα που ενώθηκε για να κάνει κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Και αυτό είναι το καλύτερο μέρος όταν κάνεις ταινίες, είναι όλοι μαζί. Και είναι μεγάλη μου τιμή να το μοιράζομαι αυτό με κάθε μέλος του καστ, με κάθε μέλος του συνεργείου, με κάθε άτομο που έδωσε την αγάπη του, τη φροντίδα του και τη λάμψη του στη δημιουργία αυτής της ταινίας.

Και Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο μιας ζωής με την Μπέλα Μπάξτερ. Θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων. Σε ευχαριστώ που μας κάλεσες όλους να γίνουμε μέλη αυτής της ομάδας. Σας ευχαριστώ.

Ω, περιμένετε, ξέρω ότι πρέπει να κλείσω, αλλά θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη μαμά μου, τον αδελφό μου, τον Spencer, τον μπαμπά μου, τον σύζυγό μου, τον Dave [McCary]. Σας αγαπώ τόσο πολύ. Και το πιο σημαντικό, την κόρη μου που θα γίνει τριών ετών σε τρεις μέρες και έχει κάνει τη ζωή μας πολύχρωμη. Σ’ αγαπώ περισσότερο απ’ όλο τον ουρανό, κορίτσι μου. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ πολύ. Μην κοιτάτε το πίσω μέρος του φορέματός μου. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ», είπε η Έμα Στόουν.