Σε μια ανατροπή των κλασικών υπερηρωικών ταινιών, η «Madame Web» εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες της Marvel. Στη γεμάτη αγωνία περιπέτεια πρωταγωνιστεί η Ντακότα Τζόνσον (Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι) στον ρόλο της περίφημης Cassandra Webb και ήδη όλοι μιλούν για τη νέα υπερηρωίδα που έχει ως υπερδύναμη το ίδιο το μυαλό της. Και πρόκειται να δούμε στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 15 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση της ταινίας

H Cassandra Webb, μια διασώστρια στο Μανχάταν, αναπτύσσει την ικανότητα να δει το μέλλον…. Συνειδητοποιεί μάλιστα ότι μπορεί και να το αλλάξει. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες. Όλες μαζί προορίζονται για ένα υποσχόμενο πεπρωμένο… αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.

«Η Madame Web δεν μοιάζει με κανέναν υπερήρωα»

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η ιστορία ενός από τους πιο μυστηριώδεις και ανεξιχνίαστους χαρακτήρες της Marvel. «Η Madame Web δεν μοιάζει με κανέναν υπερήρωα» λέει η σκηνοθέτιδα της ταινίας S.J. Clarkson.

Και προσθέτει: «Ένα από τα θέματα της ταινίας είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι υπεράνθρωπος για να έχεις υπερδυνάμεις. Οι περισσότερες δυνάμεις των υπερηρώων προέρχονται από τη σωματική ρώμη. Με τη Madame Web, η δύναμή της ανήκει στη ψυχολογική σφαίρα».

Για τη Ντακότα Τζόνσον, η προοπτική να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα στο καλούπι των υπερηρώων της Marvel, αλλά που να μη μοιάζει με κανέναν άλλο, ήταν ακαταμάχητη. Της έδωσε την ευκαιρία να κάνει μία ταινία γεμάτη δράση όπως όλες οι ταινίες της Marvel, αλλά με θεμέλιο λίθο το στοιχείο της αγωνίας. «Με συνεπήρε η προοπτική μιας υπερηρωίδας που έχει σαν υπερδύναμη το μυαλό της» λέει η ηθοποιός. «Με συνεπήρε επίσης η σχέση της με τις τρεις νεότερες γυναίκες, πώς μεταμορφώνεται σε μία μητρική φιγούρα, ενώ τις ωθεί να ανακαλύψουν την πραγματική τους φύση ως Spider-Women», προσθέτει η ηθοποιός.

Η ταινία που υμνεί τη γυναικεία ενδυνάμωση

Στα κόμικς, η Madame Web είναι μία ηλικιωμένη τυφλή γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι που είναι ένας από τους πιο ισχυρούς χαρακτήρες της Marvel χάρη στην ικανότητά της να δει και να αλλάξει το μέλλον. Στην ταινία, η Cassie Webb της Ντακότα Τζόνσον είναι νέα, δραστήρια, αεικίνητη και δυνατή.
Η S.J. Clarkson εξηγεί ότι αναζήτησε μία μοναδική κινηματογραφική παρουσίαση των οραμάτων της Cassie. «Τα οράματα του μέλλοντος μπορεί να μοιάζουν με αναμνήσεις και η μνήμη καμιά φορά είναι θολή και κατακερματισμένη. Επίσης δεν είναι γραμμική. Τα οράματα και οι ήχοι δεν συντονίζονται πάντα. Οπότε σκέφτηκα πώς θα το αποδώσουμε οπτικά και η αίσθηση μοιάζει με το κλείστρο της κάμερας, το ανοιγοκλείσιμο ενός ματιού», εξηγεί.

Η νέα ταινία της Marvel διαδραματίζεται μέσα από την οπτική των γυναικών. «Η ταινία διακατέχεται από το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης καθώς η καθεμία ακολουθεί τη δική της διαδρομή» λέει η Clarkson. «Η Cassie πρέπει να θεραπεύσει τις πληγές του παρελθόντος της για να αποδεχτεί το μέλλον και το κάθε κορίτσι ξεχωριστά πρέπει να μάθει ότι διαθέτει δυνάμεις που δεν ήξερε».

«Μου αρέσει η ιδέα ότι οι συνηθισμένοι άνθρωποι είναι ήρωες, γιατί είναι» σχολιάζει η Ντακότα Τζόνσον. Και συμπληρώνει: «Είχαμε την ευκαιρία με αυτή την ταινία να επινοήσουμε έναν κόσμο της Marvel όπου, πρωτίστως, είναι υπό την καθοδήγηση γυναικών, είναι χτισμένος από γυναίκες και ως εκ τούτου οι χαρακτήρες είναι γνήσιοι, ζόρικοι, σύνθετοι και εκπληκτικά δυνατοί».

Παραλειπόμενα από την ταινία

Για τις ανάγκες της ταινίας, οι ηθοποιοί έκαναν εντατικές προπονήσεις για να χτίσουν τους μυς τους και να αποκτήσουν αντοχή για τις σκηνές τους. Καθεμία ηθοποιός ακολούθησε επιπλέον εξειδικευμένη προπόνηση που ταίριαζε με τον χαρακτήρα της ταινίας.

Πριν ακόμα αρχίσουν τα γυρίσματα στη Βοστόνη, οι πρωταγωνίστριες δοκιμάστηκαν στην πάλη και στο τρέξιμο για να διαπιστωθούν οι αδυναμίες τους. Στη συνέχεια, χτίστηκε ένα ειδικό πρόγραμμα για την καθεμία ξεχωριστά. Για τις σκηνές που η Cassie οδηγεί το ασθενοφόρο με καταιγιστική ταχύτητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, η ηθοποιός έκανε ειδικά μαθήματα σε σχολή οδήγησης στο Λος Άντζελες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: S. J. Clarkson
Σενάριο: Matt Sazama, Burk Sharpless, Claire Parker, SJ Clarkson
Παίζουν: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Celeste O’Connor, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts, and Adam Scott

15 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood