Το 2024 έχει κάνει θα λέγαμε, ονειρικό ξεκίνημα για το σινεφίλ κοινό, αφού σχεδόν κάθε εβδομάδα κάνει πρεμιέρα και από μία… ταινιάρα. Αριστουργήματα ή πολυδιαφημισμένες (δεν έχει σημασία), τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έρχονται στις σκοτεινές αίθουσες ταινίες που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Πάρτε στυλό και χαρτί και σημειώστε ποιες ταινίες κάνουν πρεμιέρα το επόμενο διάστημα.

«Sound Of Freedom, Η Μελωδία της Ελευθερίας»

Η ταινία, την οποία τα κυκλώματα παγκοσμίως έκαναν το παν για να εξαφανίσουν, ώστε να μη μάθει ο κόσμος όσα σοκαριστικά συμβαίνουν στα μεγάλα σαλόνια. Το «Sound Of Freedom, Η Μελωδία της Ελευθερίας» είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ, που βασίζεται στην απίστευτη, αληθινή ιστορία ενός πρώην κυβερνητικού πράκτορα, που έφτασε στα άκρα, για να σώσει μία ομάδα παιδιών, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής από κυκλώματα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η υπόθεση
Ένας πρώην κυβερνητικός πράκτορας αναλαμβάνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή, για να σώσει δεκάδες παιδιά από κυκλώματα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Σκηνοθεσία: Alejandro Moneverde
Ηθοποιοί: Jim Caviezel, Mira Sorvino, Bill Camp, José Zúñiga, Eduardo Verástegui
Πρεμιέρα: 18 Ιανουαρίου

«Τα Παιδιά του Χειμώνα»

Η νέα ταινία του ελληνικής καταγωγής και βραβευμένου με Όσκαρ, Αλεξάντερ Πέιν «Τα παιδιά του χειμώνα» είναι η ταινία που περιμένουμε να δούμε. Απέσπασε δύο Χρυσές Σφαίρες, Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για τον Πολ Τζιαμάτι και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ, ενώ έχει λάβει και σχεδόν διθυραμβικές κριτικές.

Η υπόθεση
Ένας ιδιότροπος καθηγητής ενός αμερικανικού κολεγίου αναγκάζεται να παραμείνει εσώκλειστος στις χριστουγεννιάτικες γιορτές για να προσέχει όσους μαθητές δεν θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους για τις γιορτές.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Παίζουν: Ποζ Τζιαμάτι, Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ, Κάρι Πρίστον
Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου

Ferrari

Είναι από τις ταινίες που έχουν συζητηθεί πολύ προτού καν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αλλά λογικό, αφού η Ferrari πραγματεύεται τη ζωή του θρύλου της αυτοκίνησης, Έντσο Φεράρι. Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα τα Χριστούγεννα και ήδη οι κριτικές είναι διθυραμβικές για το νέο έργο του Μάικλ Μαν.

Η υπόθεση
Το καλοκαίρι του 1967, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φεράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φεράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν
Παίζουν: Άνταμ Ντράιβερ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Πάτρικ Ντέμπσι
Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου

Priscilla

Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει μία ταινία για τη ζωή της Πρισίλα Πρίσλεϊ, την οποία γνωρίζουμε με το μικρό της όνομα και ως πρώην σύζυγο του «βασιλιά» Έλβις; Αρκετό, κυρίως ως προς τον τρόπο που η Σοφία Κόπολα συστήνει στο κοινό την γυναίκα πίσω από την Πρισίλα και αφηγείται την ιστορία της ζωής της. Άραγε, μέσα από την ταινία θα «αποκαθηλωθεί» το είδωλο Έλβις ή όχι; Το σίγουρο είναι ότι η Κόπολα δεν έχει δημιουργήσει ακόμα μία γλυκανάλατη ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία διάσημων προσώπων. Γι’ αυτό και η Priscilla είναι στις πολυαναμενόμενες και πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς.

Η υπόθεση
Η έφηβη Priscilla Beaulieu ένα βράδυ γνωρίζει τον διάσημο Elvis Presley κι εκείνος μαγεμένος από την παρουσία της, την καλεί να μείνει κοντά του. Η σχέση τους θα περάσει από διάφορα στάδια και η Priscilla θα μεγαλώνει και θα αλλάζει μέσα σε αυτά.

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Παίζουν: Κέιλι Σπέινι και Τζέικομπ Ελόρντι
Πρεμιέρα: 8 Φεβρουαρίου

Άγνωστοι μεταξύ μας

Πρόκειται για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της νέας χρονιάς. Andrew Scott και Paul Mescal συμπρωταγωνιστούν σε ένα φιλμ που αναμένεται να φέρει δυνατές συγκινήσεις.

Η υπόθεση
Μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Adam συναντά τυχαία έναν μυστηριώδη γείτονα, τον Harry και η καθημερινότητά του αλλάζει. Καθώς η σχέση μεταξύ τους εξελίσσεται, ο Adam κατακλύζεται από μνήμες του παρελθόντος και βρίσκεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε και στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας, όπου μοιάζει να ζουν ακόμα οι γονείς του, όπως ακριβώς τη μέρα που σκοτώθηκαν πριν από 30 χρόνια.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Andrew Haigh
Παίζουν: Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell, Claire Foy, Carter John Grout
Πρεμιέρα: 15 Φεβρουαρίου