Όσο ο καιρός ακόμη είναι σχετικά ζεστός, εκμεταλλευτείτε τις όμορφες ημέρες και γλυκιές νύχτες στην πόλη, επιλέγοντας φθινοπωρινές αυλές για μια έξοδο με την παρέα.

Το τραπέζι γεμίζει με νόστιμα μεζεδάκια για τη μέση, που συνοδεύονται ιδανικά από κρασί ή τσιπουράκι.

Αυλή

Η Αυλή μεζεδοπωλείο στο Ψυρρή

Μυστική αυλή στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα. Τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.

Πυρολίκι

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στον Κεραμεικό, το Πυρολίκι (Μεγ. Αλεξάνδρου 117) αποτελεί, πια, σημείο αναφοράς για την περιοχή με τις γευστικές προτάσεις του να κερδίζουν τις εντυπώσεις όλων. Με βάση την ελληνική κουζίνα, τα πιάτα του ξεχωρίζουν για το μοντέρνο twist τους, αλλά και την γεύση που είναι αξεπέραστη. Διαθέτει και μια τέλεια αυλή, την οποία θα λατρέψετε.

Άμα Λάχει

Μια από τις πιο αγαπημένες γωνιές στην περιοχή των Εξαρχείων (Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου). Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, το μεζεδοπωλείο Άμα Λάχει στης Νεφέλης σερβίρει νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες με επιρροές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το μενού ολοκληρώνεται με μια ψαγμένη λίστα από επιλεγμένες ελληνικές μπίρες και ούζα.

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.