Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Fabrice Cambolive αναλαμβάνει νέος CEO της Renault. Ως μέλος της Διοικητικής ομάδας του Renault Group, θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group
Στο νέο του ρόλο, ο Fabrice Cambolive θα δουλέψει μαζί με το ανώτατο Management της εταιρείας, προκειμένου να εδραιώσει τη βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη της μάρκας. Επίσης, δουλειά του είναι να εγγυηθεί τη μεταμόρφωση της τόσο με το λανσάρισμα 14 νέων μοντέλων, μέχρι το 2025, όσο και με την επέκτασή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Fabrice Cambolive, είναι 54 ετών και απόφοιτος του TBS Education Business School της Τουλούζης. Μπήκε στο Renault Group το 1992 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το marketing, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρουμανία.

Η διεθνής καριέρα του συνεχίστηκε το 2011 οπότε και διορίστηκε Αντιπρόεδρος στους τομείς των πωλήσεων και του marketing για τη Ρωσία και την Ευρασία, πριν διοριστεί CEO της Renault Βραζιλίας το 2015. Το 2017 αναβαθμίστηκε σε Senior Vice President και Πρόεδρο για τις περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και του Ειρηνικού.

Το 2021 ο Fabrice Cambolive ανακηρύχτηκε Senior Vice President Sales & Marketing της Renault, έχοντας ως ευθύνη την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου Renaulution σε διεθνή κλίμακα, που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας. Το Μάιο του 2022 ο Fabrice Cambolive διορίστηκε COO της Renault.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.