Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, πλέον, για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, οι οπαδοί της Ferrari όμως δεν απογοητεύονται ποτέ και ειδικά όταν πρόκειται για το γκραν πρι της Μόντσα, αυτό δηλαδή που γίνεται στην έδρα της ομάδας τους, πανηγυρίζοντας την pole position που κατέκτησε στις κατατακτήριες δοκιμές ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο οδηγός της ιταλικής ομάδας το ξέρει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί πλέον, εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε και με χρόνο 1:20.161 ήταν πιο γρήγορος από όλους, παίρνοντας την pole position για τον αγώνα της Κυριακής (11/9).

Από τη 2η θέση θα ξεκινήσει ο Φερστάπεν που έκανε χρόνο 1:20.306 και από την τρίτη ο έτερος οδηγός της Ferrari, ο Σάινθ, ο οποίος έκανε 1:20.429, ενώ τον 4ο καλύτερο χρόνο τον έκανε ο Πέρεζ και τον 5ο ο Χάμιλτον. Και οι τέσσερις όμως, δηλαδή οι Φερστάπεν, Σάινθ, Πέρεζ και Χάμιλτον θα αρχίσουν από πιο πίσω λόγω ποινών.

Από εκεί και πέρα, τον 6ο καλύτερο χρόνο τον έκανε ο Ράσελ, τον 7ο ο Νόρις, τον 8ο ο Ρικάνρτο, τον 9ο ο Γκασλί και τον 10ο ο Αλόνσο.

Τα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Formula 1 στη Μόντσα