Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να ήταν πιο γρήγορος από όλους και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι του Βελγίου, στην pole position όμως θα είναι ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari και όχι ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull λόγω ποινής, με αποτέλεσμα ο αγώνας της Κυριακής (28/8) να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Φερστάπεν έδειξε… αγριεμένος στα δοκιμαστικά του Βελγίου, στην επιστροφή της Formula 1 στη δράση, αφού ήταν ταχύτερος συνεχώς και μάλιστα με εμφανή διαφορά από τους υπόλοιπους, αλλά ήταν και ένας από τους οδηγούς στους επιβλήθηκαν ποινές για αλλαγή μερών στις μονάδες ισχύος, οπότε θα ξεκινούσαν από το πίσω μέρος του grid.

Αποστολή τους, επομένως, ήταν να κάνουν ό,τι καλύτερο ώστε να βοηθήσουν τους ομόσταυλους, με τον Φερστάπεν να είναι συνεχώς ο πιο γρήγορος αλλά ο Πέρεζ να μην καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί, χάνοντας τελικά την pole position από τον Σάινθ, τον οποίο, επίσης, βοηθούσε ο άλλος οδηγός της Ferrari, Λεκλέρ. Με τον οποίο Λεκλέρ, εν τω μεταξύ, η ιταλική ομάδα έκανε και πάλι λάθος επιλογή ελαστικών…

Όπως και να έχει, λόγω των ποινών που επιβλήθηκαν σε διάφορους οδηγούς, στην εκκίνηση η σειρά θα είναι διαφορετική από αυτή που δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρώτη 10άδα, από την 1η θέση θα ξεκινήσει ο Σάινθ, από τη 2η ο Πέρεζ, από την 3η ο Αλόνσο και ακολουθούν οι Χάμιλτον, Ράσελ, Άλμπον, Ρικιάρντο, Γκασλί, Στρολ και Φέτελ.