Η Nissan παρουσίασε – προς το παρόν – στην Ιαπωνία το νέο (4ης γενιάς) X-Trail που πρωτογνωρίσαμε το 2000. Το X-Trail 4ης γενιάς διατηρεί τη φιλοσοφία του «σκληροτράχηλου», με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e-Power 2ης γενιάς και η τεχνολογία ελέγχου της ηλεκτροκίνησης σε όλους τους τροχούς e-4ORCE είναι τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν από τους leaders στην κατηγορία του.

Το νέο X-Trail διαθέτει μια πλήρως επανασχεδιασμένη πλατφόρμα που μειώνει το βάρος ενώ αυξάνει την ακαμψία. Στην καμπίνα έχει επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης, χάρη στην απομόνωση του θορύβου από το δρόμο και από το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Το Ιαπωνικό SUV είναι εξοπλισμένο με το σύστημα e-Power 2ης γενιάς, το οποίο διαθέτει βελτιωμένη ισχύ, ομαλότητα και ησυχία. Ο βενζινοκινητήρας του συστήματος, ο πρώτος κινητήρας μεταβλητής αναλογίας συμπίεσης μαζικής παραγωγής στον κόσμο, χρησιμεύει ως γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά ρυθμισμένος για το σύστημα e-Power, ο κινητήρας VC-Turbo βελτιώνει σημαντικά την απόδοση ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση και χαμηλά επίπεδα θορύβου διατηρώντας παράλληλα υψηλή απόδοση ως προς την κατανάλωση καυσίμου.

Το e-Pedal Step μειώνει την ανάγκη για πάτημα του πεντάλ του φρένου, προσφέροντας επιβράδυνση όταν σηκωθεί το πόδι από το πεντάλ γκαζιού. Η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχει μια πιο ομαλή οδήγηση στους δρόμους της πόλης, σε ολισθηρές επιφάνειες και σε κατηφόρες, απαλλάσσοντας τον οδηγό από το στρες.

Επιπλέον, το 4WD X-Trail είναι εξοπλισμένο με το e-4ORCE, το οποίο ενσωματώνει τις τεχνολογίες ηλεκτρικής πρόωσης και ελέγχου 4WD της μάρκας με την τεχνολογία chassis-control, για καλύτερο έλεγχο στην επιτάχυνση, στις στροφές και στην πέδηση. Το σύστημα αυξάνει την οδηγική απόδοση και την αυτοπεποίθηση σε μια μεγάλη ποικιλία οδοστρωμάτων, παρέχοντας παράλληλα μια εξαιρετικά άνετη εμπειρία, εν κινήσει, για όλους τους επιβάτες.

Επίσης το νέο X-Trail διαθέτει μεγάλη γκάμα τεχνολογιών ασφαλείας που υποστηρίζουν την οδήγηση σε διάφορες συνθήκες, όπως:

  • Nissan Safety Assist 360
  • Υπηρεσία κλήσεων SOS
  • Προσαρμοζόμενο σύστημα προβολέων LED
  • Navi-link και
  • Pro Pilot Park

Σχεδίαση

Στο εξωτερικό του X-Trail 4ης γενιάς οι προβολείς έχουν δομή δύο επιπέδων, με τους προβολείς θέσης και στροφής στο επάνω μέρος και τους κύριους προβολείς κάτω. Οι πίσω συνδυαστικοί προβολείς, σε σχήμα μπούμερανγκ, χρησιμοποιούν ένα λεπτό μοτίβο που αναδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Στο εσωτερικό η κεντρική κονσόλα έχει μια δομή γέφυρας που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποτηροθήκη και αποθηκευτικό χώρο, ενώ το καπάκι της κονσόλας λειτουργεί και ως υποβραχιόνιο. Στα πίσω παράθυρα έχουν τοποθετηθεί πτυσσόμενα σκίαστρα που βελτιώνουν την άνεση των επιβατών.
Η οθόνη Advanced Drive Assist Display 12,3 ιντσών έχει δύο λειτουργίες προβολής. Το σύστημα πλοήγησης Connect στην κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης φωνής που επιτρέπει τη χρήση χρησιμοποιώντας καθημερινό λεξιλόγιο και το Amazon Alexa για μεγαλύτερη ευκολία. Το μεγάλο head-up display των 10,8 ιντσών επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πληροφορίες στο παρμπρίζ, χωρίς να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο. Ο χώρος αποσκευών εκτός από μεγάλος διευκολύνει τη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών.

Η γκάμα περιλαμβάνει 12 χρώματα αμαξώματος και διατίθενται τέσσερις επενδύσεις σαλονιού
Το νέο X-Trail, με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το ερχόμενο φθινόπωρο.