Το νέο Kia Sportage έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων από το Euro NCAP, τον ανεξάρτητο Οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας της Ευρώπης. Το Sportage σκόραρε ψηλά σε όλη τη διαδικασία δοκιμών, αποδεικνύοντας τα εξαιρετικά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του οχήματος.

Το Κορεάτικο SUV αξιολογήθηκε σε τέσσερις κατηγορίες: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, ασφάλεια και προστασία για ευάλωτους χρήστες που κινούνται στο δρόμο. Για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, σημείωσε το εντυπωσιακό ποσοστό 87%, με τον Euro NCAP να επαινεί ιδιαίτερα το πώς ο χώρος επιβατών παρέμεινε σταθερός στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης.

Αναφέρθηκε η καλή προστασία των γονάτων και των μηρών τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού, ανεξάρτητα από το μέγεθος του επιβάτη ή τη θέση του καθίσματος. Στις δοκιμές προστασίας παιδιών, το Sportage πέτυχε 86%, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις σε όλες τις επικίνδυνες για τραυματισμό, περιοχές του σώματος σε αντιπροσωπευτικά ανδρείκελα ηλικίας έξι όσο και δέκα ετών.

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας του Sportage απέσπασαν βαθμολογία 72%, με το Euro NCAP να τονίζει την απόδοση των συστημάτων Intelligent Speed Limit Assist και Lane Keeping Assist. Το αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) του οχήματος συνέβαλε σημαντικά στη βαθμολογία ευάλωτων χρηστών του δρόμου 66%, με τους δοκιμαστές να αναφέρουν συγκεκριμένα την αναγνώριση των ποδηλατών από το σύστημα.