Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Λούις Χάμιλτον, κάλεσε τη FIA, τον κυβερνώντα οργανισμό του αθλήματος να κάνει πίσω όσον αφορά στις αυστηρές οδηγίες προς τους οδηγούς να μην φορούν κοσμήματα μέσα στα μονοθέσιά τους.

Ο διευθυντής αγώνα, Νιλς Βίτιχ, επανέλαβε πριν από το Grand Prix του Μαϊάμι πως οι οδηγοί δεν θα πρέπει να φορούν σκουλαρίκια ή αλυσίδες στον λαιμό στη διάρκεια των κατακτήριων δοκιμών, των sprint ή των αγώνων.

Ο πιλότος της Mercedes χαρακτήρισε το νέο κανονισμό «σχεδόν ένα βήμα προς τα πίσω». «Μου φαίνεται αχρείαστο να μιλήσω γι’ αυτό το ζήτημα», είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου εμφανίστηκε φορώντας πολλά δαχτυλίδια και τρία ρολόγια. «Είμαι εδώ γιατί είμαι σύμμαχος του αθλήματος και πραγματικά υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολούμαστε», συμπλήρωσε.

Ο Χάμιλτον υποστήριξε πως όταν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο φορά μονάχα τα σκουλαρίκια του, στα αυτιά και στη μύτη «το οποίο δεν μπορώ να αφαιρέσω». Για το Grand Prix του Μαϊάμι καθώς και για το επόμενο έλαβε ιατρική άδεια ώστε να συνεχίσει να φορά το σκουλαρίκι που έχει στη μύτη.

Ο νέος διευθυντής αγώνα Νιλς Βίτιχ ακολουθεί μια πιο αυστηρή γραμμή των κανονισμών, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια υπό τον προηγούμενο διευθυντή, Μάικλ Μάσι.

Ο Χάμιλτον είπε πως επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ για το ζήτημα, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει. «Ήθελα να τον καθησυχάσω πως δεν επιθυμώ να συγκρουστούμε γι’ αυτό το θέμα. Είμαι διατεθειμένος να υπογράψω και υπεύθυνη δήλωση ώστε να τους απαλλάξω από την ευθύνη, αν είναι αναγκαίο», δήλωσε και συνέχισε: «Το ζήτημα είναι ατομικό και αφορά αυτό που είναι ο καθένας».

Κατέληξε λέγοντας: «Κατά το παρελθόν δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ασφαλείας. Αν με σταματήσουν, πάντως, έχουμε άλλον οδηγό (που μπορεί να με αντικαταστήσει). Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις σ’ αυτή την πόλη». Στις ελεύθερες δοκιμές ο Χάμιλτον, πάντως, αφαίρεσε τα σκουλαρίκια από τ’ αυτιά του.