Η Nissan ανακοίνωσε την απόκτηση της ομάδας αγώνων e.dams, αναλαμβάνοντας έτσι την πλήρη κυριότητα της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Η έδρα της ομάδας βρίσκεται επί του παρόντος στο Λε Μαν της Γαλλίας και θα συνεχίσει τους αγώνες της, όπως έχει το πρόγραμμα της 8ης σεζόν.

Η συμμετοχή της μάρκας στη Formula E υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα που ορίζεται στο σχέδιό της με την ονομασία Ambition 2030. Αυτή η εξαγορά είναι το επόμενο φυσικό βήμα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου του έργου της ομάδας στην Formula E.

Η Nissan μπήκε στη διοργάνωση το 2018 σε συνεργασία με την e.dams, με τα δύο μέρη να αγωνίζονται μαζί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, ως η ομάδα Formula E της Nissan e.dams. Τον Μάρτιο του 2021, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στην εποχή της Formula E Gen3, η οποία θα διαρκέσει από τη 9η σεζόν(2022/23) έως το τέλος της 12ης σεζόν (2025/26) της διοργάνωσης.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας και η νέα διοικητική δομή θα έχει άμεση ισχύ. Ο Tommas o Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E, θα αναλάβει πλέον και διευθύνων σύμβουλος στην e.dams.