Η CUPRA σύναψε μία συναρπαστική νέα συνεργασία με την ομάδα EKS για να υπερασπιστεί φέτος τον τίτλο της στον θεσμό ETCR – FIA eTouring. Η ανακοίνωση ενισχύει τη δέσμευση της μάρκας στους ηλεκτρικούς αγώνες και σε μια πιο βιώσιμη, καινοτόμο και συναρπαστική εποχή μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η EKS είναι αποδεδειγμένα μία επιτυχημένη  αγωνιστική ομάδα που ανήκει στον κυρίαρχο πρωταθλητή του Pure ETCR (και πρώην πρωταθλητή του DTM και FIA World RX) Mattias Ekström, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών με την CUPRA πέρσι.

Έχοντας τη βάση της κοντά στην Avesta, 160χλμ. βορειοδυτικά της Στοκχόλμης στη Σουηδία, η EKS έχει πλούσια ιστορία επιτυχίας σε μία μεγάλη ποικιλία κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που περιλαμβάνει αγώνες ράλι κρος, ράλι και σιρκουί, ενώ πρόσφατα σημείωσε το 1-2 στην κατηγορία T3 του Ράλι Dakar.

Υπό το νέο όνομα CUPRA EKS, η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να αναπτύσσει το e-Racer (το πρώτο παγκοσμίως 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού) και να στοχεύει σε νέες επιτυχίες μαζί του.

Τροφοδοτούμενο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και μια υγρόψυκτη μπαταρία 65 kWh, το e-Racer παράγει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 680 ίππων και μέγιστη ροπή 960 Nm. Το προηγμένο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων ETCR – FIA eTouring  2022 – Ημερολόγιο

6-8 Μαΐου                  Pau Ville (Γαλλία)

20-22 Μαΐου              Istanbul Park (Τουρκία)

10-12 Ιουνίου            Hungaroring (Ουγγαρία)

17-19 Ιουνίου            Jarama (Ισπανία)

8-10 Ιουλίου              Zolder (Βέλγιο)

22-23 Ιουλίου            Vallelunga (Ιταλία)

7-9 Οκτωβρίου         Inje Speedium (Νότια Κορέα)