Η Nissan θα προσφέρει μια ειδική έκδοση του εμβληματικού Juke με την ονομασία «Kiiro», βασισμένη στην πλούσια εμπειρία της στον πρωτοποριακό σχεδιασμό. Για την προώθηση του Kiiro, η Ιαπωνική εταιρία έχει συνάψει διαφημιστική συνεργασία με την Warner Bros. Pictures, για να υποστηρίξει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της ολοκαίνουργιας επικής ταινίας The Batman, την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του 2022 με συμμετοχή των φανταστική χαρακτήρων Bruce Wayne και Batman, καθώς και της Selina Kyle, γνωστής και ως Cat woman.

Με την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα να τοποθετείται στις αρχές του Μαρτίου, αυτή η συνεργασία θα επικοινωνηθεί δυναμικά στους κινηματογράφους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, με εικόνες του Juke μαζί με τα εμβληματικά γραφικά της ταινίας.

Ιδιαίτερος Σχεδιασμός

Η σχεδίαση του Kiiro έγινε από την ομάδα της Nissan Design Europe, στο κέντρο του Λονδίνου, όπου σχεδιάστηκαν και οι δύο γενιές του Juke. Αποκαλούμενη (από την ιαπωνική λέξη) Kiiro, που σημαίνει «Κίτρινο», αυτή η ειδική έκδοση αποκαλύπτει ένα νέο και μοντέρνο εξωτερικό χρώμα του Juke, το Ceramic Grey, που συμπληρώνεται από την προσθήκη λαμπερών κίτρινων φινιρισμάτων «spiced lemon» στο κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ και στον πίσω προφυλακτήρα. Μια πρόσθετη, εντυπωσιακή λεπτομέρεια, είναι το φινίρισμα αλουμινίου που έχει τοποθετηθεί στο χείλος του μπροστινού προφυλακτήρα.

Nissa Juke

Οι ζάντες 19″ του Juke Kiiro, που προέρχονται από την κορυφαία έκδοση Tekna, έχουν μαύρο χρώμα για να δώσουν στην ειδική έκδοση μια μοναδική χροιά κομψότητας.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν δερμάτινη επένδυση σε μαύρο και γκρι μεταλλικό χρώμα. Εκτός από αυτό το νέο υλικό, τα μπροστινά αλλά και τα πίσω καθίσματα, διαθέτουν κίτρινες πινελιές με τη μορφή ραφής. Το ίδιο συναντάται και στο κεντρικό υποβραχιόνιο, την κεντρική κονσόλα, τις μπροστινές πόρτες και στην μαλακή επένδυση που πλαισιώνει τον πίνακα οργάνων. Το συνολικό αποτέλεσμα, ευθυγραμμίζει την εσωτερική και την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου. Μια ετικέτα αλουμινίου, τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων, υποδηλώνει αυτήν την Ειδική Έκδοση.

Η έκδοση Kiiro θα περιοριστεί σε μόνο 5.000 αυτοκίνητα, ακολουθώντας τις προηγούμενες ειδικές εκδόσεις Kuro (μαύρο) και Shiro (λευκό) της πρώτης γενιάς του Juke. Κάτι παραπάνω από όμορφο.

Nissa Juke

3κύλινδρος κινητήρας

Το Juke Kiiro κινείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα ενός λίτρου με υπερσυμπιεστή, που αποδίδει 114 ίππους και 200 Nm ροπής. Ως στάνταρ είναι διαθέσιμο ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ διατίθεται και έκδοση με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddle shifts.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν την Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, την Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, την Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και την Παρέμβαση Τυφλού Σημείου. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το όχημα πίσω στη λωρίδα του.

Το σύστημα ψυχαγωγίας Nissan Connect επιτρέπει σε οδηγό και επιβάτες να χρησιμοποιούν το Apple Car Play ή το Android Auto για να αντικατοπτρίζουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές smartphone, στην ενσωματωμένη οθόνη αφής 8 ιντσών. Ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στους Χάρτες TomTom και στο Live Traffic (κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο). Τέλος, η συμβατότητα του Juke με το Google Assistant προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εντολών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για τον οδηγό και τους επιβάτες να στέλνουν προορισμούς στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μιλώντας στην έξυπνη συσκευή τους.

Το νέο Juke ξεκινά από τις 18.700 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους 600 ευρώ από την Nissan.