Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer, παρουσιάζει τη μία και μοναδική πρωτότυπη ACZ4 5.0d. Το εν λόγω μοντέλο στηρίζεται στην Z4 sDrive 23i, στην οποία προσέθεσε άφθονες ανθρακονημάτινες «πινελιές» σε μέρη όπως την οροφή, το εμπρός spoiler, τους αεραγωγούς και τους προφυλακτήρες. Επιπλέον το καπό είναι αεριζόμενο, ενώ οι σφυρήλατοι τροχοί αλουμινίου έχουν διάσταση 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, τώρα, συναντάμε εκ νέου ανθρακονήματα, καθώς από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα δύο σπορ καθίσματα. Πορτοκαλί «πινελιές» ομορφαίνουν το διάκοσμο, ενώ τα πεντάλ είναι από αλουμίνιο.

Τα μεγάλα νέα, όμως, έρχονται μόλις ανοίξεις το καπό, καθώς τότε θα δεις πως η AC Schnitzer έχει αντικαταστήσει το 6κύλινδρο μοτέρ των 2,5 λίτρων της Z4 sDrive 23i, με αυτό των Χ5 & Χ6 M50d. Πρόκειται για ένα tri-turbo 3λιτρο σύνολο πετρελαίου 6 κυλίνδρων, το οποίο έχει ισχύ 430 ίππων και ροπή 840 Nm. Τα πιο πάνω νούμερα επιτρέπουν στην ACZ4 5.0d να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. και να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 300 χλμ./ώρα.

Το one-off μοντέλο της AC Schnitzer διαθέτει ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση, φρένα υψηλών επιδόσεων, ελαφριά εξάτμιση, 8άρι αυτόματο κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο προέρχεται από την BMW E92 M3. Αν και η ACZ4 5.0d δεν είναι προς πώληση, η AC Schnitzer δήλωσε πως το αυτοκίνητο θα κόστιζε 113.965 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr