Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, ευρύτερα γνωστός ως ΣΟΑΑ, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.

Ο ιστορικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε το 1965 γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια από τις σοβαρότερες κρίσεις της υπερπεντηκονταετούς ιστορίας του, καθώς ελάχιστα μέλη ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα του «Συνδικαλιστικού» οργάνου των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους άγονται και φέρονται από τους επικεφαλής των Σωματείων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ). 

Με βασικούς στόχους την ασφάλεια των αγωνιζομένων και την προβολή των αγώνων αυτοκινήτου, ο ΣΟΑΑ ασφυκτιά τα τελευταία χρόνια αποκομμένος από την βάση των μελών του, καθώς στερείται ακόμα και γραφείων φιλοξενούμενος στις εγκαταστάσεις επιχειρηματία/μέλους. 

Γενική Συνέλευση & Εκλογές ΣΟΑΑ

Σε αντίθεση με αυτή την εκ του αποτελέσματος αποδυνάμωση, ο νέος αθλητικός νόμος δίνει το δικαίωμα στον Σύνδεσμο να μετέχει με ψήφο στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη –κυρίως- των ενεργών οδηγών, να σπεύσουν στην Γενική Συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου, προκειμένου να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, κάτι που στο παρελθόν επανειλημμένως αποδείχθηκε επωφελές και μόνο για τους οδηγούς. Επιπλέον, οι τελευταίες εξελίξεις και τα συνεχή προβλήματα του χώρου προκειμένου να αντιμετωπισθούν, απαιτούν την συσπείρωση των οδηγών, την αθρόα συμμετοχή τους στην Συνέλευση και την εκλογή ενός Διοικητικού Συμβουλίου με νέα και παλαιά στελέχη που θα εκπροσωπούν όλες τις τάσεις, ούτως ώστε η συμμετοχή του εκπροσώπου ΣΟΑΑ στην ΟΜΑΕ να μην είναι καθαρά συμβολική όπως μέχρι σήμερα.

Οι παραπάνω λέξεις επιβεβαιώνονται και από την πρόσκληση που απευθύνει το νυν ΔΣ προς τους οδηγούς («η παρουσία σας θεωρείται επιβεβλημένη διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη το μέλλον του Σπορ»), για την Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. 

Τόπος διεξαγωγής, τα γραφεία του …ΣΟΑΑ, στον Πειραιά, Ακτή Κονδύλη 24 στις 18:00. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, καθώς η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε όσους επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και Rapid test εντός των προηγούμενων 24 ωρών. Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης.