Σχεδιασμένο για τον εορτασμό της «χρυσής επετείου» του Shelby Cobra, των 50 χρόνων «ζωής» του, η special edition «50th Anniversary 427 Cobra», είτε θα προσφέρεται με αλουμινένιο αμάξωμα, είτε θα είναι φτιαγμένη από fiberglass.

Στην τελευταία περίπτωση φέρει μπλε «Guardsman Blue» εξωτερική απόχρωση, διακοσμημένη με άσπρες «Wimbledon White» ρίγες. Οι αλουμινένιες εκδοχές, πάλι, μπορούν να παραγγελθούν και με «βουρτσισμένο» το εξωτερικό τους.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ειδικής αυτής Shelby 427 Cobra, συγκαταλέγονται τα χρυσά σηματάκια «50th Anniversary», τα αγωνιστικά φρένα, τα κατά παραγγελία οργανάκια, τα καθίσματα από βινύλιο και η …κουκούλα 50th anniversary.

Η παραγωγή της Shelby 50th Anniversary 427 Cobra θα περιοριστεί στις 50 μόλις μονάδες, με την τιμή να ξεκινάει από τις 119.995 δολάρια.

Σε αυτά υπολογίστε το κόστος του κινητήρα και του κιβωτίου, δύο στοιχεία που δεν…περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου. Η εταιρεία θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες στις 13 Ιανουαρίου.

Πηγή: autotriti.gr