Η δυνατότητα εξατομίκευσης ειδικά για τα ακριβά αυτοκίνητα, μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε αναγκαιότητα. Ο λόγος αυτός ωθεί την BMW να δημιουργεί ειδικές εκδόσεις με αποκλειστικές λεπτομέρειες εξοπλισμού. Αυτό έγινε πρόσφατα με την οικογένεια BMW X και συγκεκριμένα τα μοντέλα X5, X6 και X7 που εντυπωσιάζουν με το υψηλό επίπεδο άνεσης, πολυτέλειας και επιδόσεων.

Τα δύο Sports Activity Vehicles (SAV) και το Sports Activity Coupe (SAC) συνδυάζουν τα παραπάνω προσόντα με μία εξίσου ξεχωριστή σχεδίαση, με αιχμή του δόρατος τις X5 και X6 Black Vermilion editions, αλλά και την X7 edition σε Frozen Black metallic.

Και οι τρεις εκδόσεις κυκλοφορούν με όλους τους κινητήρες που διατίθενται για τα αρχικά μοντέλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραγγείλουν άμεσα, ενώ στην αγορά αναμένονται από τον Αύγουστο του 2021. Τιμές εκκίνησης στη Γερμανία είναι 93.200€ για την X5 Black Vermilion, 100.700€ για την X6 Black Vermilion και 108.700€ για την X7 σε Frozen Black metallic (περιλαμβάνεται φόρος πωλήσεων 19%).

BMW X 5 και X 6 Black Vermilion edition 

Σημείο εστίασης της Black Vermilion edition είναι το παιχνίδι του μαύρου με το κόκκινο. Για παράδειγμα, η μάσκα με τις ξεχωριστές κόκκινες μπάρες δημιουργεί εντυπωσιακή αντίθεση με το φινίρισμα Frozen Black metallic της σειράς Individual.

Στην X6 Black Vermilion αυτό το οπτικό στοιχείο εκφράζεται με εντυπωσιακό τρόπο σε συνδυασμό με το Iconic Glow της μάσκας. Οι προβολείς M Shadow Line με ισχυρό μπλε φως λέιζερ (laser light), ολοκληρώνουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση του εμπρός τμήματος. Επιπλέον, στο εξωτερικό, το M Sport Package τονίζει τον σπορ χαρακτήρα των δυο εκδόσεων. Μεταξύ άλλων, διατίθενται με εμπρός και πίσω ποδιές και M high-gloss Shadow Line με δυνατότητες επέκτασης.

Πίσω από τις ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών διπλών ακτίνων 742 M σε Orbit Grey matt, με αποκλειστικά σχεδιασμένα ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, κόκκινες γυαλιστερές δαγκάνες φρένων M Sport, αποτελούν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο.

Στο εσωτερικό, η επένδυση οροφής σε M Alcantara Anthracite διαμορφώνει ένα σοφιστικέ περιβάλλον. Ένα λογότυπο Edition στο κάλυμμα της ποτηροθήκης  σε φινίρισμα Individual black piano αναδεικνύει την αποκλειστικότητα των μοντέλων περιορισμένης παραγωγής. Κρυστάλλινα χειροποίητα στοιχεία Crafted Clarity στο iDrive Controller, τον αυτόματο επιλογέα σχέσεων και το μπουτόν Start/Stop, όπως και η πολυτελής ξύλινη επένδυση της Individual σε Fineline Black με αλουμινένια ένθετα αποτελούν πρόσθετες σοφιστικέ πινελιές.

Οδηγός και συνοδηγός ταξιδεύουν σε άνετα καθίσματα με πολυάριθμες δυνατότητες ρύθμισης. Η πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino Black της BMW Individual αναδεικνύεται με μία αποκλειστική κόκκινη ραφή στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Στο εσωτερικό της X5 Black Vermilion, η κόκκινη ραφή κοσμεί και τα πίσω καθίσματα.

Παρομοίως, η μπορντούρα στα εμπρός και πίσω πατάκια έχει κόκκινο φινίρισμα. Αντιηλιακά κρύσταλλα με πιο σκούρα πίσω παράθυρα μετά την κολόνα B προστατεύει την ιδιωτικότητα των επιβατών και εντάσσεται αρμονικά στη σπορ και δυναμική εξωτερική σχεδίαση.

BMW X 7 edition σε Frozen Black metallic

Η νέα BMW X7 edition διατίθεται επίσης με βαφή Frozen Black metallic, χωρίς όμως τις λεπτομέρειες σε αντίθετη απόχρωση. Οι δαγκάνες φρένων M Sport των αποκλειστικών ζαντών αλουμινίου 22 ιντσών σε σχέδιο Y-spoke 758 I σε Orbit Grey matt έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Σε συνδυασμό με τα M Sport Package και M High Gloss Shadow Line με εκτεταμένες επιλογές, είναι ακριβώς αυτή η χρωματική φιλοσοφία που κάνει το 7θέσιο μήκους  5,15 μ. και πλάτους άνω των 2 μ. να δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό της X7 edition σε Frozen Black metallic κυριαρχεί μία κομψή, διακριτική ατμόσφαιρα χάρη στην επένδυση οροφής M Alcantara Anthracite, τη χρήση κρυστάλλινων στοιχείων Crafted Clarity και τα αντιηλιακά κρύσταλλα.

Νίκος Τσάδαρης