Αν κάποτε ρωτούσες κάποιον ποιο είναι το αυτοκίνητο των ονείρων του, το πιο πιθανό είναι ότι θα απαντούσε Ferrari, Lamborghini, Porsche και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Αν πλέον, κάνουμε την ίδια ερώτηση είναι πολύ πιθανό, μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων να δώσουν ως απάντηση κάποιο ηλεκτρικό όχημα, όπως το Tesla.  

Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ και πλέον πολλές εταιρείες έχουν κάνει  βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η αύξηση των πωλήσεων και της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποδεικνύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι απλά μία τάση της εποχής αλλά το μέλλον της αυτοκίνησης. Σε αυτό βοηθάει σαφώς μία σειρά πλεονεκτημάτων που προσφέρουν έναντι των παραδοσιακών βενζινοκίνητων.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ο κύριος λόγος για τον οποίο θα αποτελούν ίσως και τη μόνη επιλογή της αγοράς στο μέλλον, είναι ότι αποτελούν την πλέον οικολογική λύση στον τομέα της αυτοκίνησης. Συνεχώς ακούμε για την περιβαλλοντική μόλυνση του πλανήτη μας και ότι θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου και συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι ρύποι των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα βλαβεροί για το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα καθώς χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς κινητήρες αντί των μηχανών εσωτερικής καύσης. Επομένως, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου και να μειώσουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο.

Οι «πράσινες» ιδιότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουν έναντι των συμβατικών οχημάτων. Από τη στιγμή που δεν κάνουν καύση πετρελαίου και βενζίνης, αλλά χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό ως πηγή ενέργειας, εξοικονομούν περισσότερα χρήματα για τον ιδιοκτήτη τους. Είναι γεγονός ότι αν και το αρχικό κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να κοστίζει περισσότερο, ωστόσο σε βάθος χρόνου ο οδηγός του, βάζει περισσότερα χρήματα στην τσέπη, αφού το κόστος καυσίμων και συντήρησής είναι πολύ μικρότερο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, πολλές κυβερνήσεις θέτουν στόχους για να σταματήσουν τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Μάλιστα, παρέχονται κίνητρα για την αγορά ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως το πρόγραμμα επιδότησης κινούμε ηλεκτρικά. Επιπλέον, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων επωφελούνται περαιτέρω κυβερνητικών προνομιών όπως είναι η κυκλοφορία σε λεωφορειολωρίδες και στον δακτύλιο, δωρεάν (ή με χαμηλό χρηματικό αντίτιμο) πρόσβαση σε πολλά πάρκινγκ, ενώ όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Όπως φαίνεται τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα λαμβάνουν μέτρα και παρέχουν σημαντικά κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Οπότε, σε μερικά χρόνια τα περισσότερα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα είναι ηλεκτρικά.

Αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες του Έλληνα οδηγού, η MINETTA προσαρμόζει την ασφάλιση στα νέα δεδομένα. Η εταιρεία για ακόμη μια φορά καινοτομεί, προσφέροντας τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα ασφάλισης επιβατικών Ι.Χ. οχημάτων και taxi (αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών) ΜΙΝΕΤΤΑ electrify.

Πέραν των πληρέστατων καλύψεων που περιλαμβάνονται σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της εταιρείας, προσφέρονται επιπροσθέτως και αρκετές καλύψεις που αφορούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, ο ασφαλισμένος απολαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες παροχές που ισχύουν για όλα τα προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους – συνεργαζόμενους με την ΜΙΝΕΤΤΑ – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ή στο minetta.gr/el/static/electrify.