Ο Francois Gissy είναι ένας τρελο-Γάλλος που προσαρμόζει πυραύλους σε ένα ποδήλατο και γυρίζει τον κόσμο, σπάζοντας ρεκόρ ταχύτητας!

Στην τελευταία του προσπάθεια μάλιστα, ο Gissy κατάφερε ούτε λίγο-ούτε πολύ να πιάσει τα 333 χλμ/ώρα, σπάζοντας το ρεκόρ! Μάλιστα, κατάφερε να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα!

Αν και ο ίδιος έχει πιάσει αρκετές φορές πάνω από 250 χλμ/ώρα με μοτοσυκλέτες, με το ποδήλατο έχει φτάσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες, χωρίς να έχει μάλιστα το πλεονέκτημα των αεροδυναμικών φέρινγκ, της οπίσθιας ανάρτησης ή ακόμη και των δισκοφρένων!

Παρά την προσθήκη του πυραύλου, όλα τα ρεκόρ γίνονται με ένα κοινό ποδήλατο. Για την ακρίβεια, ο Francois Gissy χρησιμοποιήσει τρεις μικρούς προωθητήρες που τροφοδοτούνται από υπερσυμπυκνωμένο, υπεροξείδιο υδρογόνου.

Όσο για το πώς αισθάνεται κάποιος που τρέχει με πάνω από 300 χλμ/ώρα σε ένα κοινό ποδήλατο, ο Francois Gissy απαντά: «Πρέπει να ξέρεις γιατί ο άνεμος προκαλεί τόσο ισχυρές ζημιές κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων. Είμαι τυχερός που το κεφάλι μου είναι ακόμη ενωμένο με το σώμα μου!»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…