Πυραυλοκίνητο ποδήλατο σπάει ρεκόρ με 333 χλμ/ώρα

«Είμαι τυχερός που το κεφάλι μου είναι ακόμη ενωμένο με το σώμα μου»


AUTO
10:52
10/11/2014
Πυραυλοκίνητο ποδήλατο σπάει ρεκόρ με 333 χλμ/ώρα
loading

Ο Francois Gissy είναι ένας τρελο-Γάλλος που προσαρμόζει πυραύλους σε ένα ποδήλατο και γυρίζει τον κόσμο, σπάζοντας ρεκόρ ταχύτητας!

Στην τελευταία του προσπάθεια μάλιστα, ο Gissy κατάφερε ούτε λίγο-ούτε πολύ να πιάσει τα 333 χλμ/ώρα, σπάζοντας το ρεκόρ! Μάλιστα, κατάφερε να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα!

Αν και ο ίδιος έχει πιάσει αρκετές φορές πάνω από 250 χλμ/ώρα με μοτοσυκλέτες, με το ποδήλατο έχει φτάσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες, χωρίς να έχει μάλιστα το πλεονέκτημα των αεροδυναμικών φέρινγκ, της οπίσθιας ανάρτησης ή ακόμη και των δισκοφρένων!

Παρά την προσθήκη του πυραύλου, όλα τα ρεκόρ γίνονται με ένα κοινό ποδήλατο. Για την ακρίβεια, ο Francois Gissy χρησιμοποιήσει τρεις μικρούς προωθητήρες που τροφοδοτούνται από υπερσυμπυκνωμένο, υπεροξείδιο υδρογόνου.

Όσο για το πώς αισθάνεται κάποιος που τρέχει με πάνω από 300 χλμ/ώρα σε ένα κοινό ποδήλατο, ο Francois Gissy απαντά: «Πρέπει να ξέρεις γιατί ο άνεμος προκαλεί τόσο ισχυρές ζημιές κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων. Είμαι τυχερός που το κεφάλι μου είναι ακόμη ενωμένο με το σώμα μου!»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει