Η Ανάβαση Πάρνηθας, η πιο διάσημη ανάβαση της Αττικής, που αναβίωσε η ΦΙΛΠΑ πριν από 4 χρόνια, είναι μια εκδήλωση που πολλοί φίλοι της λέσχης περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο.

Η συναρπαστική ανάβαση διοργανώνεται με συνέπεια και με μεγάλη επιτυχία από τη λέσχη πάνω στην κλασσική διαδρομή που έχει αφήσει εποχή. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 11.00 μετά το Τελεφερίκ και η εκκίνηση θα γίνει στις 12.30 μμ από το Μετόχι, ένα σημείο περίπου 400 μέτρα μετά το τελεφερίκ, όπου γινόταν η εκκίνηση της ανάβασης τα παλιά χρόνια. Εκεί θα προηγηθεί μια εκδήλωση στη μνήμη των παλιών αγωνιζομένων όπου θα παραστούν επίσημοι καλεσμένοι της λέσχης.

Όπως πάντα, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της εκδήλωσης για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την οδήγηση με ασφάλεια. Στη διαδρομή θα γίνουν 3 ΕΔΑ με τις ανάλογες χρονομετρήσεις. Ο τερματισμός φέτος θα γίνει στο καταφύγιο του Μπάφη. Τα πρώτα 6 πληρώματα θα βραβευθούν και θα λάβουν έπαθλα.

Στην εκδήλωση μπορούν α συμμετάσχουν ιστορικά αυτοκίνητα και Youngtimers με κάρτα FIVA ή FIA σε ισχύ. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο www.philpa.gr.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.