Η αναμονή για το που θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις που επανέκαμψε πρόσφατα στο Πρωτάθλημα WRC, έλαβε τέλος σήμερα το πρωί όταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι, η πόλη της Λαμίας θα είναι η βάση του φετινού αλλά και του επόμενου Ράλι Ακρόπολις. Η ανακοίνωση αυτή έγινε παρουσία των περιφερειαρχών Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, των δημάρχων Λουτρακίου κ.Γιώργου Γκιώνη, Λαμιέων κ. Θύμιο Καραίσκο, Αθηνών κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η ανακοίνωση έδωσε τέλος στην «διαμάχη» που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Λουτρακίου και Λαμίας, πόλεων που στο παρελθόν είχαν φιλοξενήσει επιτυχώς την έδρα του Εθνικού μας Αγώνα.

Tελική επιλογή χαροποιεί σίγουρα και τους φίλους των ράλι, καθώς η περιοχή της Λαμίας έχει καλύτερο «αγωνιστικό χώρο» από αυτήν του Λουτρακίου με ειδικές διαδρομές όπως η Παύλιανη, οι Καρρούτες, οι Βωξίτες, η Καρυά, η Ελάτεια, το Ρεγγίνι, κ.ά., πολλές από τις οποίες ενδεχομένως θα περιλαμβάνονται στο συνολικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα ξεκινήσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα ακολουθήσει αρχικά πορεία προς Κορινθία περνώντας από μερικές παραδοσιακές ειδικές όπως η Κινέττα, για να ανασυγκροτηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Λαμίας που ελπίζουμε θα είναι σε κατάσταση που αρμόζει για ένα ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το πνεύμα της επιλογής πάντως το έδωσε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης που μεταξύ άλλων- τόνισε: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει τον εθνικό μας αγώνα.. Επιδιώκουμε το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι».

Περισσότερα, με την ανακοίνωση του συνόλου της διαδρομής.

Νίκος Τσάδαρης