Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα λεπτομέρειες από το σχολαστικό πρόγραμμα δοκιμών οχημάτων της, αναδεικνύοντας τα επίπεδα επιδόσεων, άνεσης και ελέγχου του νέου SUV Ariya.

Δοκιμασμένο εκτενώς από μια ομάδα βετεράνων αρχιμηχανικών στις εγκαταστάσεις δοκιμών της μάρκας στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, κάθε στοιχείο του Ariya που εκτείνεται από τις επιδόσεις κατά την επιτάχυνση και τον απότομο χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες, έως την απόλυτη ησυχία και άνεση στην οδήγηση,  έχει εξεταστεί και βελτιωθεί με τη δέουσα προσοχή.

Το αυστηρό πρωτόκολλο ανάπτυξης  χρησιμοποιεί μια παγκόσμια προσέγγιση για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των οδηγών, από όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, ο ελικοειδής ασφαλτοτάπητας στο πεδίο δοκιμών του Χοκάιντο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει δρόμους που συνήθως συναντώνται σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Για περαιτέρω αξιολόγηση και πρόσθετη διασφάλιση των υποψήφιων αγοραστών, το Ariya δοκιμάζεται και σε τοπικό επίπεδο, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των στενών στροφών, των αυτοκινητοδρόμων υψηλών ταχυτήτων, αλλά και των ορεινών διαδρομών. 

Οι ειδικοί αξιολόγησης οχημάτων της μάρκας στην Ιαπωνία και οι τεχνικοί έρευνας και ανάπτυξης στο NissanTechnical Center στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργάζονται για να μοιραστούν πληροφορίες και να κάνουν προσαρμογές κατάλληλες για την Γηραιά Ήπειρο, έχοντας πάντα κατά νου την συμμόρφωση με τους κείμενους κανονισμούς.

Το Ariya,  είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan, με πέντε διαθέσιμες εκδόσεις για την Ευρώπη, αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης και εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα.