Η Cupra ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες στην ιστορία καθώς λαμβάνει θέση στην πρώτη γραμμή της εναρκτήριας σεζόν του Πρωταθλήματος ExtremeE. Ο αγώνας των off-road ηλεκτρικών SUV οδηγεί τις ομάδες στις πιο δύσκολες περιοχές του πλανήτη συμπεριλαμβανομένων της Αρκτικής, της ερήμου, της ζούγκλας, των παγετώνων και των ωκεανών. Ξεκινώντας στη Σαουδική Αραβία στις 3 Απριλίου, στόχος της μάρκας είναι όχι μόνο το αγωνιστικό σκέλος, αλλά και να επισημάνει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον πλανήτη μας.

Τα υψηλής απόδοσης 400kW e-Cupra ABT XE1 (544 ίππων) θα οδηγηθούν πέρα από τα όρια καθώς η ομάδα προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην περιοχή Al Ula της Σαουδικής Αραβίας, την μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο, στα πλαίσια του Desert XPrix το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι συναθλητές της ABT Cupra, Claudia Hürtgen και ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström, εργάστηκαν σκληρά και έχουν προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά για τον αγώνα ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε δυσκολία καθώς αγωνίζονται μέσα σε άνυδρο και έρημο τοπίο. Η Hürtgen διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αγώνες αντοχής, ενώ ο Ekström διαθέτει τεράστιο ταλέντο ως πρωταθλητής Rally Cross και DTM.

Η ομάδα κατά την προετοιμασία της για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, δοκίμασε το αγωνιστικό όχημα στα όριά του στις πίστες Oschersleben στη Γερμανία και Motor Land Aragón στην Ισπανία.

«Απομένουν μόνο λίγες μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα ExtremeE, και η Claudia και εγώ ανυπομονούμε να βρεθούμε στο grid του αγώνα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό με μια πολύ καινοτόμο μορφή: 100% ηλεκτρική, αγωνιζόμενοι στις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες στον κόσμο και καθοδηγούμενοι από ομάδες των δύο φύλων», δήλωσε ο πολύπειρος Mattias Ekström. «Αν λάβετε υπόψη όλα τα στοιχεία και προσθέσετε το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου, τα ελαστικά χαμηλής πρόσφυσης και το υψηλό επίπεδο ισχύος, ολόκληρος ο συνδυασμός θα είναι πολύ ενδιαφέρων και είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Εννέα ομάδες θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης και θα αγωνιστούν για την επικράτηση. Ο αγώνας χωρίζεται στη διάρκεια δύο ημερών, Σάββατο και Κυριακή. Οι Προκριματικοί 1, 2, 3 και 4 θα διεξαχθούν το Σάββατο, ενώ ο Ημιτελικός, το Crazy Race και ο Τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή. Κάθε αγώνας αποτελείται από δύο γύρους (ένας γύρος οδηγείται από τη γυναίκα οδηγό και ένας γύρος από τον άνδρα οδηγό σε κάθε ομάδα). Μετά την πτώση της καρό σημαίας στη Σαουδική Αραβία, η σειρά αγώνων μεταβαίνει στη Lac Rose στη Σενεγάλη, στην Kangerlussaq στη Γροιλανδία, στην Pará στη Βραζιλία και τέλος στην Tierra Del Fuegoστην Αργεντινή.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS