Με το μονοθέσιο της Mercedes θα συνεχίσει να «οργώνει» τις πίστες ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε πως ο γερμανός πιλότος υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο μαζί της, δίχως να διευκρινίσει την ακριβή χρονική διάρκειά του.

«Είμαι πολύ περήφανος που θα οδηγώ το “ασημένιο βέλος” στη νέα εποχή του. Σαν Γερμανός, η κληρονομιά της Mercedes-Benz είναι πολύ σημαντική για μένα και είμαι περήφανος που μπορώ να εκπροσωπώ τη μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο. Η ομάδα μας πέρασε δύσκολα, αλλά συνέχισε να προοδεύει και είμαι βέβαιος πως έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Ανυπομονώ για ακόμη περισσότερες νίκες τα προσεχή χρόνια», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ, που ανήκει στο δυναμικό της ομάδας από τη στιγμή που επέστρεψε στη Formula 1 το 2010.

Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 έχει 6 νίκες, 8 pole positions και 17 παρουσίες στο πόντιουμ από τη μέρα που «τρέχει» με τη Mercedes.

«Ο Νίκο είναι από την πρώτη μέρα μαζί μας κι έχει μεγάλο μερίδιο στην πρόοδο της ομάδας. Η ταχύτητα, η αφοσίωση και η συγκέντρωσή του βοήθησαν να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τις εμφανίσεις του έχει αποδείξει αυτό που ξέραμε όλοι στην ομάδα, πως είναι από τους κορυφαίους πιλότους στη Formula 1», δήλωσε το αφεντικό της ομάδας, Τότο Βολφ.

Πηγή: sport-fm.gr