Σε διαδικτυακή παρουσίαση, η ελληνική αντιπροσωπεία της Citroen παρουσίασε την νέα C4 C-Cross, που είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο crossover, με ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση. Εμπρός ξεχωρίζουν τα διπλά φωτιστικά σώματα, στο πλάι κυριαρχούν τα τρία τζάμια, η έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ και τα διακριτικά Airbumps, ενώ πίσω είναι και η βάση της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας με την χυτή ράχη, τα ιδιόμορφα φώτα και την αεροτομή στην απόληξη του πίσω παρμπρίζ.

Οι διαστάσεις με μήκος 4.360 χλστ., πλάτος 1.834 χλστ., ύψος 1.520 χλστ. και μεταξόνιο 2.670 χλστ. εξασφαλίζουν άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (380 λτ). Το μοντέρνο εσωτερικό διαθέτει ψηφιακές οθόνες (για καντράν και πολυμέσα), αναπαυτικά καθίσματα και μίνιμαλ αισθητική.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι 4 με την βασική (Feel) να περιλαμβάνει πλήρη εξοπλισμό με ESP (& hill holder), αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικύκλων, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, cruise control, αυτόματα φώτα, ηχοσύστημα με Bluetooth, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Για τους απαιτητικούς υπάρχουν επίσης οι εκδόσεις Feel Pack, Shine και Shine Pack. Επιπλέον, η ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions εξασφαλίζει την άνεση ταυτόχρονα με άψογη οδική συμπεριφορά.



Το C4 C-Cross σε επίπεδο κινητήρων είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, από βενζινοκίνητο (1.2 με 100, 130 & 150 ίππους), diesel (1.5 με 110 & 130 ίππους), αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό με 136 ίππους.

Οι τιμές ξεκινούν από 17.950 ευρώ (1.2 με 100 ίππους), τo diesel από 20.200 ευρώ και οι τιμές του ηλεκτρικού από 33.800 ευρώ (28.348,39 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»).

Νίκος Τσάδαρης