Δεν έχει τελειωμό το «σίριαλ» της αποκάλυψης της νέας AMG GT, με το τελευταίο «επεισόδιο» να αφορά στον κινητήρα του επερχόμενου μοντέλου της Mercedes-Benz.

Μέχρι τώρα οι Γερμανοί μας έχουν αποκαλύψει το εσωτερικό της, ενώ συνέχισαν με μία teaser εικόνα του αμαξώματός της, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Κάτω από το μακρύ καπό της AMG GT θα βρίσκεται ένα twin-turbo V8 μηχανικό σύνολο 4,0 λίτρων. Η μέγιστη ισχύς του είναι 510 ίπποι στις 6.250 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 650 Nm επιτυγχάνεται στις 1.750-4.750 σ.α.λ. Το κωδικό του όνομα είναι M178, είναι προδιαγραφών Euro 6 και το βάρος του (χωρίς υγρά) είναι 209 κιλά.

Επωφελείται μιας σειράς στοιχείων όπως τα ελαφριά πιστόνια και οι διπλοί εκκεντροφόροι, ενώ η κυλιδροκεφαλή αλουμινίου διαθέτει επίστρωση ζιρκονίου για βέλτιστη ροϊκή εξέλιξη και θερμική αγωγιμότητα. Οι επιφάνειες των κυλίνδρων έχουν δεχθεί επεξεργασία μέσω νανοτεχνολογίας, ώστε να μειωθούν οι τριβές, ενώ είναι τεχνολογίας ξηρού τύπου (δεν υπάρχει κάρτερ).

Το μοτέρ αυτό θα τοποθετηθεί και στην επερχόμενη C63 AMG (sedan, estate, coupe και cabriolet), με το ντεμπούτο του να έχει οριστεί μαζί με το λανσάρισμα της AMG GT τον Οκτώβριο στην έκθεση Παρισιού. Η εμπορική «καριέρα» της Mercedes AMG GT έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει το Μάρτιο του 2015.

Πηγή: autotriti.gr