Η Mitsubishi παρουσίασε την 3η εκδοχή του ηλεκτρικού αγωνιστικού της οχήματος, του MiEV Evolution, με το οποίο θα προσπαθήσει για 3η φορά στις 29 Ιουνίου να κερδίσει την κατηγορία EV στην ανάβαση του Pikes Peak.

Τον Μάιο του 2012, η Mistubishi μας ξάφνιασε όλους, παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη εκδοχή του μικρού της ηλεκτρικού οχήματος, του i-MiEV. Λόγος γίνεται για το MiEV Evolution, το οποίο κατασκευάστηκε για να συμμετάσχει στην περίφημη ανάβαση Pikes Peak. Πέρσι, η ιαπωνική εταιρεία έφτιαξε το MiEV Evolution II, ενώ φέτος –όπως εύκολα φαντάζεται κανείς- έφτασε η ώρα για την 3η εκδοχή του αγωνιστικού οχήματος.

Το MiEV Evolution III, λοιπόν, διαθέτει επανασχεδιασμένα σασί και αμάξωμα. Επιπλέον, το ηλεκτρικό του μοτέρ «δυνάμωσε» κατά 67 ίππους, με την απόδοσή του πλέον να ανέρχεται στους 603 ίππους! Δύο ηλεκτρικά MiEV Evolution III θα λάβουν μέρος στο αργότερα αυτόν τον μήνα στον αγώνα 2014 Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), στο ηλεκτρικό του «σκέλος» (Electric Modified Division). Οι δύο πιλότοι θα είναι εκ νέου οι Greg Tracy και Hiroshi Masuoka. To φετινό Pikes Peak θα εκκινήσει στις 29 Ιουνίου από τα 2.862 μέτρα υψόμετρο και θα τερματίσει στα 4.301 μέτρα.

Η Mitsubishi δεν έχει ακόμα καταφέρει να κερδίσει στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Βλέπετε, το 1ο Evolution τρακάρισε κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ενώ πέρσι ο Masuoka ήρθε 2ος και ο Tracy 3ος με το MiEV Evolution II. Ο νικητής του 2013 ήταν ο Nobuhiro «Monster» Tajima με ένα Monster Sport E-Runner. Θα είναι η τρίτη απόπειρα και η τυχερή; Θα δείξει…

Πηγή: autotriti.gr