Το Γκραν Πρι του Μονακό που διεξάγεται στους αυτοκινητόδρομους του πριγκιπάτου, είναι ο αγώνας που αποτελεί το «στολίδι» του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, με χιλιάδες θεατές κάθε χρόνο που το παρακολουθούν ζωντανά, αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατές από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ο πρώτος αγώνας στο πριγκιπάτο του Μονακό, πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου του 1929, ενώ ο πρώτος αγώνας που βαθμολογήθηκε στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, έγινε στις 21 Μαΐου του 1950.

Η «μυθική» πίστα για τους ένθερμους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι αυτή όπου κάθε πιλότος ονειρεύεται να βρεθεί εκεί στην πρώτη θέση του βάθρου, ενώ κάθε φίλαθλος θα ήθελε να δει από κοντά έστω και έναν αγώνα…

Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες πίστες του πρωταθλήματος, αφού το προσπέρασμα στο Μονακό είναι σχεδόν αδύνατο, ενώ η σειρά εκκίνησης, είναι καθοριστική, αφού την τελευταία δεκαετία, μόνο μία φορά δεν κέρδισε ο κάτοχος της pole position, ενώ το ρεκόρ νικών κατέχει ο θρυλικός Ayrton Senna, που στέφτηκε νικητής έξι φορές στην καριέρα του.

Το newsbeast.gr βρέθηκε στο μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1 και του Μονακό. Δείτε φωτογραφίες με στιγμιότυπα από την εμφάνιση του πρίγκιπα Αλβέρτου, εικόνες από τα πιτς, το δοκιμαστικό γύρο αλλά και τη δράση με τα απρόοπτα.


Ο πρίγκιπας Αλβέρτος στην πίστα…


Δοκιμαστικά από τους πιλότους


Στα πιτς λίγο πριν αρχίσει η… ένταση


Τα απρόοπτα δε λείπουν…

Φωτογραφίες για το newsbeast.gr από coel