Το νέο της μικρομεσαίο παρουσίασε λίγο η Nissan. Το Pulsar αντικαθιστά ουσιαστικά το Tiida, αποτελώντας το μακρινό απόγονο των Almera και Sunny.

Από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες γίνεται εμφανής η σχεδιαστική συγγένεια με το νέο Qashqai, κάτι που μόνο θετικά θα επιδράσει στην εμπορική πορεία του Pulsar.

Tο νέο ιαπωνικό μικρομεσαίο, αρχικά θα διατίθεται ως πεντάθυρο. Σχεδιαστικά υιοθετεί το πετυχημένο στυλ του νέου Qashqai συνδυάζοντας το αιχμηρό εμπρός μέρος με έντονες ακμές στο καπό, στο πλάι και πίσω. Περνώντας στο εσωτερικό, η Nissan κάνει λόγο για προσεγμένα υλικά, ενώ το μεταξόνιο των 2.700 mm (που είναι το μακρύτερο στην κατηγορία του) υπόσχεται να φέρει το Pulsar στην κορυφή των μικρομεσαίων σε ευρυχωρία.

Δύο κινητήρες περιλαμβάνει η γκάμα του νέου Pulsar, έναν βενζίνης 1.2 DIG-Turbο με απόδοση 115 ίππων και έναν 1.5 dCi diesel με 110 ίππους και 260Nm ροπής. Αμφότεροι διακρίνονται για τις χαμηλές εκπομπές CO2 που βρίσκονται κάτω από 95 g/km, κάτι που σημαίνει πως απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Το Pulsar θα προσφέρεται επίσης και σε εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο XTRONIC.

Παρών στο μικρομεσαίο μοντέλο δίνει το πακέτο προηγμένων τεχνολογιών που συναντάμε και στα υπόλοιπα σύγχρονα Nissan. Το Safety Shield, που αποτελείται από μια παλέτα συστημάτων που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο “δίχτυ ασφαλείας» για τον οδηγό και τους επιβάτες, είναι στο επίκεντρο του τομέα της άνεσης και της ασφάλειας.

Μεταξύ των τεχνολογιών που προσφέρονται στο νέο Pulsar είναι το Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Forward Emergency Braking), το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), η Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning).

Επιπλέον, το Pulsar διαθέτει το δεύτερης γενιάς σύστημα NissanConnect, συνοδευόμενο από μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, το Google Send- to-Car, αλλά και πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες και ενημερωτικές εφαρμογές.

Τέλος, μια ακόμη προηγμένη τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο Pulsar είναι οι προβολείς LED στα εμπρός φώτα που παράγουν ένα ευκρινές, λευκό φως, ενώ έχουν και το πρόσθετο πλεονέκτημα της κατανάλωσης κατά 50% λιγότερης ενέργειας σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες.

To Nissan Pulsar αναμένεται στην ελληνική αγορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: gocar.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.