Η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 φέρνει «επανάσταση» στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης με σειρά καινοτομιών που επεκτείνονται και σε υπηρεσίες που θα κάνουν πιο εύκολη, πρακτική και προσιτή την κίνηση με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σε αυτό το επίπεδο, η FCA Bank και η θυγατρική της Leasys, δημιούργησαν (ειδικά για το ηλεκτρικό 500) την υπηρεσία Leasys GO!.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που μέσω της σχετικής εφαρμογής θα επιτρέπει στον χρήστη μέσω του smartphone του, να μπορεί να χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή ένα από τα περισσότερα από 2.000 ηλεκτρικά 500 που θα περιλαμβάνει ο στόλος της Leasys το 2021.

Αρχικά και μέχρι το τέλος αυτού του έτους, η νέα υπηρεσία car sharing θα είναι διαθέσιμη σε πειραματικό στάδιο αποκλειστικά για τους υπαλλήλους του Ομίλου FCA στο Τορίνο. Στη συνέχεια το 2021, η υπηρεσία θα επεκταθεί σε μια σειρά Ευρωπαϊκών πόλεων, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη και η Λυών.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για το ηλεκτρικό 500 σύμφωνα με τις ανάγκες μετακίνησης τους.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εξελίχθηκε σε συνεργασία της ομάδας e-Mobility της FCA με την Leasys και εκμεταλλεύεται στο έπακρο την «έξυπνη» πλατφόρμα πάνω στην οποία δημιουργήθηκε το ηλεκτρικό 500.

Νίκος Τσάδαρης