Τα όρια ταχύτητας και αλκοόλ στις χώρες της Ευρώπης

Απαραίτητη η συμμόρφωση όλων των οδηγών με τα όρια


AUTO
16:20
07/05/2014
Τα όρια ταχύτητας και αλκοόλ στις χώρες της Ευρώπης
2
loading

Επειδή είναι αρκετοί οι οδηγοί από τη χώρα μας που επισκέπτονται χώρες της Ευρώπης για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε με δικό τους αυτοκίνητο, είτε με νοικιασμένο, καλό είναι να γνωρίζουμε τα όρια που ισχύουν στις χώρες της Ευρώπης.

Είναι μάλιστα απαραίτητη η συμμόρφωση όλων των οδηγών με τα όρια, διαφορετικά οι ποινές που επιβάλλονται είναι πολύ αυστηρές, ενώ σε πολλές χώρες, τα πρόστιμα είναι απαιτητά επί τόπου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΚΗΣ

    Ο πίνακας είναι αναληθής και μην τον λαμβάνετε υπόψιν γιατί μπορεί να μπείτε σε μεγάλο μπελά. Καλό είναι να μην δημοσιεύονται μη ελεγμένα άρθρα σε τόσο σοβαρά θέματα που μπορεί να κινδυνέψουν ζωές. Αλλωστε είναι παράνομο, μιάς και άγνοια νόμου απαγορεύεται σύμφωνα με τον ελληνικό δίκαιο. Τα όρια αλκοόλ στην Ελλάδα ξεκινάνε απο 0,25 (άρθρο 42 Κ.Ο.Κ. και έχουν πρόστιμο 200 ευρώ. 0,41 έως 0,60 700 ευρώ και τρείς μήνες αφαίρεση αδείας ικανότητας οδηγού.Πάνω απο αυτά τα όρια φυλάκιση έξη μήνες, 3 .000 πρόστιμο, και έξη μήνες αφαίρεση αδείας και ακινητοποίηση του οχήματος. Τα όρια αυτά είναι με αλκοτέστ (αλκοολόμετρο). Με αιμοληψία είναι ελαφρώς ηπιώτερα. Πχ τα 200 ευρώ ξεκινάνε απο τα 0,50 . Τώρα πότε γίνεται αιμοληψία? Καλύτερα να μη σας συμβεί, γιατί κατα κανόνα προυποθέτει ατύχημα με τραυματισμό, οπότε το ΤΟΤΑ διενεργεί αιμοληψία (σε νοσοκομείο) όλων των οδηγών που έλαβαν μέρος στο συμβάν. Με άλλα λόγια μπορεί να είσαι και καντέμης. Να οδηγείς σιγά και νόμιμα (μόνο που θα έχεις πιεί πάνω απο το όριο), να πέσει επάνω σου ο άλλος που τρέχει με χίλια, να κτυπήσει έκείνος ή ένας επιβάτης του και να πάτε για έλεγχο αλκοόλ και οι δύο. Και εκτός εκείνου να βρεθείς και εσύ μπλεγμένος επειδή έχεις πιεί. Γιαυτό και για χίλιους άλλους λόγους ΜΑΚΡΥΑ απο το αλκοόλ αν οδηγείτε.

  2. avatar KITRINOS

    Και στην Ελλαδα το οσριο αλκοολ ειναι 0,21 !!!!!!!
    Ολα για τα φραγκα Αντωνακηηηηηηηηηηηηηηηηη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει