Με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Γιώργος Πολυζώης με Skoda Fabia R5, κέρδισαν και τις τρεις (την εξής ,,,μια) Ειδικές Διαδρομές του 37ου Ράλι Φθιώτιδος.

Ο αγώνας της Λαμίας διεξήχθη τελικά σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, λόγω των πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών και τα 39 πληρώματα που τελικά έλαβαν εκκίνηση, είχαν να αντιμετωπίσουν και την “σπαζοκεφαλιά” της σωστής επιλογής σωστών ελαστικών.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γιάννης Παπαδημητρίου οδηγώντας το Skoda Fabia R5, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές και αυξάνοντας την διαφορά του στο πρωτάθλημα από τους άλλους διεκδικητές του. Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι περσινοί πρωταθλητές Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου, επίσης με Skoda Fabia R5, οι οποίοι παρά τις ατυχίες με τα κλαταρισμένα ελαστικά, σημείωσαν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα την φετινή χρονιά. Το βάθρο στην γενική κατάταξη συμπλήρωσαν οι Γιώργος Ζυμαρίδης-Κωνσταντίνος Σούκουλης με ακόμη ένα Skoda Fabia R5, οι οποίοι πέτυχαν ανταγωνιστικούς χρόνους παρά την ελάχιστη εμπειρία τους σε τέτοιου είδους συνθήκες.
Στην τέταρτη θέση γενικής και στην πρώτη θέση στην κατηγορία Ν, που προσμετρά φέτος ξεχωριστά κατηγορία στο πρωτάθλημα, τερμάτισαν οι Παναγιώτης Ρουστέμης-Κωνσταντίνος Νικολόπουλος με Mitsubishi Lancer EVO X, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τους Θέμη Χαλκιά-Λεωνίδα Μαχαίρα με Ford Fiesta R5.

Την εξάδα συμπλήρωσε ένα Βέλγικο πλήρωμα με τους νεότατους Sebastien Bedoret-Thomas Walbrecq και Skoda Fabia R5. Ένα ακόμα πλήρωμα από το Βέλγιο, με οδηγό όμως ένα Έλληνα της διασποράς, τον Jourdan Serderidi (Skoda Fabia R5), ταλαιπωρήθηκε από κλατάρισμα ελαστικού, πέφτοντας στην 8η θέση μη μπορώντας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στην δικίνητη κατηγορία της F2, οι “BACKO”-Άρης Ιαβέρης με Ford Fiesta 1.6, συνέχισαν τις επιτυχίες τους κερδίζοντας και τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οδήγησαν με στρατηγική αποφεύγοντας λάθη που έκαναν οι υπόλοιποι διεκδικητές της κατηγορίας και ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος. Πίσω τους και πάλι οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γεώργιος Βασιλάκης με Ford Fiesta ST, αφήνοντας στην 3η θέση τους ταχύτατους Θανάση Τσάκαλο – Σπύρο Τσέλιο με ένα «αρχαίο» Toyota Yaris.

Νίκος Τσάδαρης