Το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για το ατύχημα που είχε με το Ντάνιελ Κβίατ ανέλαβε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο ισπανός πιλότος τόνισε πως δεν είχε δει τον πιλότο της Toro Rosso μέχρι τη στιγμή που έστριψε και είχαν την επαφή.

Ωστόσο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε χαρούμενος που κατάφερε να συνεχίσει στις κατατακτήριες δοκιμές μετά το ατύχημα, τερματίζοντας τέταρτος έχοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Στις κατατακτήριες δοκιμές έγινε ένα χάος, όπως συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει. Σε αυτό το χάος προστέθηκε και το ατύχημα που είχα με την Toro Rosso , συνεπώς αυτό έκανε λίγο χειρότερη την κατάσταση. Οι μηχανικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά, νόμιζα πως είχαμε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου για αλλαγή ανάρτησης. Σε τρία λεπτά μπορούσα να ξανατρέξω», ήταν τα λόγια του Ισπανού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μετά το ατύχημα το μονοθέσιο είχε περίεργη συμπεριφορά. Ήταν πολύ ελαφρύ στις δεξιές στροφές και τόσο βαρύ στις αριστερές που δεν μπορούσα να το στρίψω ούτε με τα δύο χέρια. Ωστόσο, νομίζω πως η τέταρτη θέση μας δίνει μια ευκαιρία για το βάθρο».

Όσον αφορά το ατύχημα που είχε με τον Κβίατ τόνισε: «Δεν τον κατηγορώ, η ευθύνη ήταν 50-50 επειδή εγώ δεν τον είδα, μόνο όταν έστριψα κατάλαβα ότι ήταν εκεί. Πιο πριν δεν τον είχα δει και αυτό είναι η αλήθεια. Ευτυχώς μετά το ατύχημα κατάφερα να συνεχίσω».

Πηγή: sport-fm.gr