Η ομάδα της Honda Yuasa Racing δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το νέο αγωνιστικό Civic Tourer, το οποίο θα λάβει μέρος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα BTCC.

Στα τέλη του περασμένου χρόνου η ομάδα Honda Yuasa Racing ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο BTCC (British Touring Car Championship) με το νέο stationwagon μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, Civic Tourer.

Για πρώτη φορά, μετά από το 1994 θα πάρει μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα τέτοιας κατηγορίας μοντέλο και θα αποτελεί το μόνο στο grid για το 2014.

Το αγωνιστικό μοντέλο θα βασιστεί στο «πολιτισμένο» Civic Tourer, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ενώ κάτω από το καπό του θα βρίσκεται φυσικά ένας κινητήρας που πληροί τις προδιαγραφές του BTCC και είναι πολύ ανταγωνιστικός, γι αυτό και οι μηχανικοί τις ιαπωνικής ομάδας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει πάνω από 300 ίππους.

Τέλος, το «εναρκτήριο λάκτισμα» του βρετανικού πρωταθλήματος θα είναι στις 30 Μαρτίου 2014, με τους Gordon Shedden και Matt Neal να βρίσκονται στο τιμόνι του Honda Civic Tourer.

Πηγή: autotriti.gr