Η Ford επιστρέφει στην Gamescom, την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για υπολογιστές και βιντεοπαιχνίδια, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανακοινώνοντας σημαντικά νέα για την Team Fordzilla, την esport αγωνιστική της ομάδα. Η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά την Team Fordzilla στην έκθεση Gamescom το 2019. Αποτελείται από ανεξάρτητες ομάδες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο και επιλεγμένους οδηγούς. Κάθε ομάδα με το δικό της επικεφαλής διαγωνίζεται σε εθνικούς αγώνες, με τους καλύτερους οδηγούς να εκπροσωπούν την ομάδα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή υπό τη σκέπη της Team Fordzilla συμμετέχουν περισσότεροι από 40 οδηγοί.

Στην έκθεση Gamescom που θα πραγματοποιηθεί φέτος ψηφιακά από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου  θα δούμε την Team Fordzilla να λανσάρει το team fordzilla.com, να αποκαλύπτει τον νικητή του Fordzilla Cup και να ανακοινώνει συναρπαστικά νέα για το Project P1, το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, προϊόν συνεργασίας μεταξύ των σχεδιαστών της Ford και της κοινότητας των gamers μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ιστότοπος team fordzilla.com που κάνει το ντεμπούτο του στην φετινή έκθεση, αποτελεί την νέα διαδικτυακή «στέγη» για την πρώτη esports ομάδα της Ford. Εκεί, οι οπαδοί της ομάδας θα μπορούν να ακολουθούν ζωντανά τα feeds των αγώνων, να κατεβάζουν γραφικά των οχημάτων για χρήση στα παιχνίδια και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα, στα πλαίσια της Gamescom 2020 θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του πρώτου Fordzilla Cup. Αυτό το εικονικό τουρνουά, ανοιχτό σε όλους τους παίκτες ηλικίας 16 ετών και άνω, θα μεταδοθεί στο team fordzilla.com και το Twitch. Ο νικητής θα  λάβει ως έπαθλο ένα esports συμβόλαιο επαγγελματικού επιπέδου με την Team Fordzilla.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.