Η Bentley σχεδιάζει το νέο SUV της, το οποίο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της στο Crewe της Βρετανίας και έχει προγραμματιστεί να βγει στις αγορές το 2016.

Ειδικότερα, με μια teaser εικόνα, η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία μάς προϊδεάζει για το νέο μοντέλο της, που σύμφωνα με τον Kevin Rose, επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας, θα είναι το πιο «ακριβό και πολυτελές SUV του κόσμου».

Παράλληλα, από την εικόνα αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η «τυπική» βρετανική μεγάλη μάσκα μπροστά που παραπέμπει στα μοντέλα της Bentley, χωρίς βέβαια να ξεχνούμε ότι το εν λόγω SUV θα βασιστεί σχεδιαστικά και στο παρακάτω εικονιζόμενο πρωτότυπο EXP 9 F, που είχε παρουσιαστεί το 2012 στη Γενεύη.

Επίσης, υπήρξε η πληροφορία ότι η Bentley θα επενδύσει 960 εκατ. ευρώ περίπου την ερχόμενη τριετία στο εργοστάσιο της για να κατασκευάσει -εκτός των άλλων- έναν νέο W12 κινητήρα, τον οποίο θα παράγει σε 5.000 μονάδες ετησίως σε πρώτη φάση, ενώ μέχρι το 2017 θα ήθελε να αυξήσει την παραγωγή του εν λόγω κινητήρα στις 9.000 μονάδες.

Με αυτό λοιπόν το μοτέρ θα εφοδιάσει και το νέο SUV της, που οι φήμες θέλουν να αποδίδει μεταξύ 575 και 650 ίππων.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι η Bentley σχεδιάζει για το 2018 να λανσάρει και μια υβριδική έκδοση για το νέο SUV της με τεχνολογία «δανεισμένη» από την Porsche Panamera S E-Hybrid.

Μάλιστα, ενώ αρχικός στόχος της εταιρείας είναι το νέο SUV να φτάνει τις 3.000 πωλήσεις ετησίως –το 2016- όταν λανσαριστεί και η υβριδική του έκδοση, η Bentley φιλοδοξεί να φτάσει τις 15.000 πωλήσεις τον χρόνο.

Πηγή: autotriti.gr