Σε περίπου δύο χρόνια προβλέπει το χρονοδιάγραμμα των Mercedes και Audi να λανσαριστούν τα νέα premium SUV τους, δηλαδή οι δεύτερες γενιές των GLK και Q5, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η πολεμική αυτή θα επαναληφθεί για δεύτερη φορά, καθώς συνέβη και το 2008 όταν λανσαρίστηκαν οι πρώτες γενιές των μοντέλων.

Αναλυτικότερα, τα δύο νέα μοντέλα, στις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει περισσότερο δυναμισμό, συγκρινόμενα με τα σημερινά μοντέλα, ενώ όσον αφορά την GLK, η νέα γενιά θα είναι μεγαλύτερη από την υπάρχουσα σε διαστάσεις, για να τοποθετηθεί στην γκάμα της εταιρείας, πάνω από τη νέα GLA. Επίσης, η καινούργια GLK θα αποκτήσει πιο σπορτίφ και νεανικό στιλ.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω μοντέλο θα στηριχτεί στη νέα C-Class, ενώ κάτω από το καπό θα εφοδιάζεται με 4κύλινδρα, 6κύλινδρα και υβριδικά μοτέρ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η μετάδοση της κίνησης για την GLK θα γίνεται και στους δύο άξονες (ή εναλλακτικά στους πίσω τροχούς) μέσω του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Όσον αφορά τώρα τη νέα γενιά του Audi Q5, οι κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν πως οι άνθρωποι της εταιρείας ετοιμάζουν μια πολύ επιθετική σχεδιαστικά δεύτερη γενιά, όπου θα κυριαρχεί η τρισδιάστατη και χρωμιομένη πλέον πολυγωνική μάσκα, αλλά και τα μακρόστενα LED φωτιστικά.

Επίσης, μηχανικά το νέο Q5 αναμένεται να τροφοδοτείται από TFSI κινητήρες 2,0 και 3,0 λτ., με απόδοση έως και 400 ίππους. Οι κινητήρες αυτοί θα έχουν στόχο τις κορυφαίες επιδόσεις, όσο βέβαια και τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Πηγή: autotriti.gr