Τo νέο μονοθέσιο της Lotus -E22- με το οποίο θα αγωνιστούν το 2014 ο Romain Grosjean και Pastor Maldonado, έκανε το ντεμπούτο του στην πίστα του Bahrain με τον Romain να βρίσκεται στο κόκπιτ του.

Το νέο μονοθέσιο της Lotus πραγματοποίησε πριν από δύο εβδομάδες στην πίστα Jerez μία διακριτική δοκιμή, ενώ σήμερα το πρωί η Ε22 παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό μαζί με τους ανταγωνιστές της. Η Ε22 αποτελεί το τελευταίο μονοθέσιο που εμφανίστηκε, μιας και υπήρχαν αρκετές ομάδες που παρέκαμψαν την πρώτη δοκιμή εξέλιξης, η οποία έλαβε χώρα στην ισπανική πίστα.

Μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους νέους κινητήρες της F1 από τη Renault για τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης, η Lotus (η οποία εφοδιάζεται και η ίδια με τους κινητήρες της γαλλικής φίρμας) έχει μείνει πίσω στον έλεγχο των υπόλοιπων τμημάτων του μονοθέσιου. Τέλος, στο οργανόγραμμα της ομάδας δεν βρίσκεται πλέον ο Eric Boullier, αφού τον Ιανουάριο πέρασε στο στρατόπεδο της McLaren και προς το παρόν επικεφαλής είναι ο συνιδρυτής της Lotus, Gerard Lopez.

Πηγή: autotriti.gr