Μια καινούργια φωτογραφία του νέου Koenigsegg One:1 «διέρρευσε» στο διαδίκτυο, με την τεράστια πτέρυγα στο πίσω μέρος του, που θα συνδράμει σε downforce 600 κιλών…

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί από την περασμένη εβδομάδα η παρουσία του νέου Koenigsegg One:1 στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Να τονισθεί επίσης ότι η Koenigsegg δημιούργησε 6 μονάδες του νέου One:1, που έχουν ήδη διατεθεί σε εκλεκτούς πελάτες, ενώ ένα και μοναδικό μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου.

Επιπλέον τώρα, «δόθηκε στη δημοσιότητα» μια νέα εικόνα του πίσω τμήματος του μοντέλου, όπου κυριαρχεί μια πολύ μεγάλη πτέρυγα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο των 1340 ίππων, όταν αναπτύσσει ταχύτητα -που θεωρητικά θα μπορεί να φτάσει τα 450 χλμ./ώρα- θα δέχεται κάθετη δύναμη που αγγίζει τα 600 κιλά!

Κατά τα άλλα, το επόμενο στοιχείο που εντυπωσιάζει στο εν λόγω supercar είναι η πραγματική αναλογία -όπως προκύπτει και από το όνομά του- κιλών ανά ίππο, αφού θα αποδίδει 1340 «άλογα» και θα ζυγίζει 1340 κιλά, συμπεριλαμβανομένων των υγρών του αυτοκινήτου, καθώς και το βάρος ενός μέσου ενήλικα οδηγού.

Επιπλέον, οι άνθρωποι της σουηδικής φίρμας φιλοδοξούν το νέο μοντέλο να γίνει ο δυνατός αντίπαλος της Bugatti Veyron, που στην ισχυρότερη έκδοσή της -Super Sport WRE, χωρίς ηλεκτρονικό περιοριστή χιλιομέτρων- αγγίζει τα 431 χλμ./ώρα.

Τέλος, το εν λόγω μοντέλο παραγωγής (έστω περιορισμένης) έχει σύμφωνα με την εταιρεία τα φόντα να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στα 0-200 χλμ./ώρα, στα 0-300 χλμ./ώρα και στα 0-400 χλμ./ώρα, τα τελευταία μάλιστα θα μπορεί να τα αγγίξει σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Πηγή: autotriti.gr