Η Volkswagen σχεδιάζει την όγδοη γενιά του Passat, το οποίο πιθανότατα θα λανσαριστεί το 2015, θα πατά στην πλατφόρμα MQB, ενώ θα διαθέτει sedan και estate εκδόσεις.

Σε νέες κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες αποκαλύπτεται η νέα γενιά του γερμανικού μεσαίου μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Passat αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2015 και να λανσαριστεί στις αγορές αμέσως μετά. Επιπλέον, οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι θα πατά στη νέα πλατφόρμα του ομίλου MQB η οποία θα συμβάλλει κατά 80 με 100 κιλά στη μείωση του βάρους σε σχέση με το υπάρχον, βελτιώνοντας μάλιστα εκτός των άλλων την κατανάλωση και την οδική συμπεριφορά.

Από τις συγκεκριμένες εικόνες βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο θα φέρει μια καινούργια μάσκα μπροστά με περισσότερες γρίλιες εισαγωγής αέρα και καινούργια φωτιστικά με ενσωματωμένα LED ημέρας, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται ένα πιο «στρογγυλεμένο» μοτίβο-σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά, τόσο στη sedan, όσο και στην estate έκδοση.

Επίσης, ξεχωρίζει η διπλή απόληξη της εξάτμισης, που χαρίζει μια σπορτίφ πινελιά στο οικογενειακό αυτοκίνητο. Παράλληλα, οι πληροφορίες μιλάνε και για εκδόσεις με πανοραμική οροφή, ενώ για το εσωτερικό αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθούν ποιοτικά υλικά και ότι το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης.

Τέλος, όσον αφορά τους κινητήρες δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, όμως αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η γκάμα των TSI και TDI μοτέρ της VW, όπως ο 1,4 λτ. TSI με αναβαθμισμένη ισχύ (130 και 150 ίππων) ή ο 2λιτρος TDI των 150 ίππων.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το νέο Passat θα αποκτήσει υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης και από πρίζα (plug-in), με απόδοση κοντά στους 170 ίππους και αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση για αποστάσεις έως και 50 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr