Η πανδημία του κορονοϊό επέφερε πλήγμα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είπε ότι η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν δεν λάβει πολύ σύντομα βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την κρίση του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Ο Λεμέρ είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάστιο της Renault στη γαλλική πόλη Flin δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

«Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Λεμέρ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Jean-Dominique Senard δουλεύει σκληρά πάνω σε ένα νέο σχέδιο στρατηγικής και έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός είπε επίσης στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν έχει ακόμα υπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ για τη Renault και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή τους, αν θέλουν να λάβουν κρατική στήριξη και ότι εταιρείες όπως η Renault πρέπει να να αναπτύξουν «πιο πράσινα» αυτοκίνητα, που θα ρυπαίνουν λιγότερο.